R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BAGNET
krokant gefrituurd buikspek, 4 à 6 p., Filipijnen

900 g buikspek (met huid), in blokjes van 5 bij 5 cm gesneden
genoeg water om het vlees mee te bedekken
1/2 bol knoflook, fijngehakt
2 à 3 middelgrote uien, in stukjes gesneden
3 à 5 el zout
1 tl peperbolletjes
olie voor het frituren
2 tl zout
1/2 tl gemalen verse peper

optioneel:
4 blaadjes laurier


Bereiding

Leg het buikspek in een grote pan en voeg er zoveel water aan toe dat het ermee bedekt wordt. Breng het water aan de kook en schep met een schuimspaan het grijzige vleesproteïne dat boven komt drijven uit de pan.

Draai het vuur laag en voeg de knoflook, de uien, het zout. de peperbolletjes en (optioneel) de blaadjes laurier toe.
Laat het vlees 20 à 25 minuten zachtjes garen.

Schep de blokjes buikspek uit de pan en droog ze met keukenpapier.
Kruid de spekblokjes met 2 tl zout en een halve tl gemalen verse peper.

Verhit het frituurvet tot 150 à 160 C.
Frituur de blokjes buikspek tot ze licht gebruind zijn.

Laat de blokjes buikspek in de koelkast grondig afkoelen. Laat ze 4 uur of een hele nacht onafgedekt in de koelkast staan.

Verhit het frituurvet tot 200 C. Frituur de buikspekblokjes tot ze goudbruin zijn.


Info


Als het vlees niet grondig gekoeld is, zal de huid niet krokant worden.

Je kunt het buikspek ook in zijn geheel in water laten garen en daarna pas in blokjes snijden.

Filipijnse varkensbuik wordt gewoonlijk geserveerd met bagoong monamon, een gefermenteerde ansjovisdip of aan andere gerechten toegevoegd zoals pinakbet.



naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________