|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BAGNET
krokant gefrituurd buikspek, 4 à 6 p., Filipijnen 900 g buikspek (met huid), in blokjes van 5 bij 5 cm gesneden genoeg water om het vlees mee te bedekken 1/2 bol knoflook, fijngehakt 2 à 3 middelgrote uien, in stukjes gesneden 3 à 5 el zout 1 tl peperbolletjes olie voor het frituren 2 tl zout 1/2 tl gemalen verse peper optioneel: 4 blaadjes laurier Bereiding Leg het buikspek in een grote pan en voeg er zoveel water aan toe dat het ermee bedekt wordt. Breng het water aan de kook en schep met een schuimspaan het grijzige vleesproteïne dat boven komt drijven uit de pan. Draai het vuur laag en voeg de knoflook, de uien, het zout. de peperbolletjes en (optioneel) de blaadjes laurier toe. Laat het vlees 20 à 25 minuten zachtjes garen. Schep de blokjes buikspek uit de pan en droog ze met keukenpapier. Kruid de spekblokjes met 2 tl zout en een halve tl gemalen verse peper. Verhit het frituurvet tot 150 à 160 C. Frituur de blokjes buikspek tot ze licht gebruind zijn. Laat de blokjes buikspek in de koelkast grondig afkoelen. Laat ze 4 uur of een hele nacht onafgedekt in de koelkast staan. Verhit het frituurvet tot 200 C. Frituur de buikspekblokjes tot ze goudbruin zijn. Als het vlees niet grondig gekoeld is, zal de huid niet krokant worden. Je kunt het buikspek ook in zijn geheel in water laten garen en daarna pas in blokjes snijden. Filipijnse varkensbuik wordt gewoonlijk geserveerd met bagoong monamon, een gefermenteerde ansjovisdip of aan andere gerechten toegevoegd zoals pinakbet.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |