R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Indonesië, 4 p 60 g mu-err paddenstoelen 600 g mager varkensvlees 4 el olie 2 uien 1 à 2 preien, in ringen 1 rode paprika, in stukjes 1 groene paprika, in stukjes 1/2 komkommer, in blokjes 2 wortels, in smalle schijfjes 250 ml bouillon 1 el maizena voor de marinade: 3 el lichte sojasaus 2 el azijn 1 tl zout 1/2 tl suiker Bereiding Snijd het vlees in plakjes en doe ze in een kom. Meng de ingrediënten voor de marinade en giet die bij het vlees. Schep het vlees om. Laat de marinade een uur intrekken. Laat de paddenstoelen een half uur weken in heet water. Giet de paddenstoelen af. Breng een middelgrote pan water aan de kook en kook er de geweekte paddenstoelen 15 minuten in. Snijd de uien grof. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de stukjes ui in tot ze doorschijnend zijn. Laat het vlees uitlekken en voeg het aan de uien toe. Bak het vlees 3 à 4 minuten mee. Voeg de bouillon aan het vlees toe. Voeg als de bouillon op temperatuur is de plakjes wortel toe, 5 minuten later de stukjes paprika en weer 5 minuten later de preiringen. Voeg als de preiringen bijna gaar zijn de paddenstoelen en de blokjes komkommer toe en laat ze warm worden. Maak de maizena aan met een beetje koud water en bind er het vocht in de pan mee. Serveer Babi asam manis op een schaal met warme rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |