R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BABI ASAM MANIS
Indonesië, 4 p




60 g mu-err paddenstoelen
600 g mager varkensvlees
4 el olie
2 uien
1 à 2 preien, in ringen
1 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
1/2 komkommer, in blokjes
2 wortels, in smalle schijfjes
250 ml bouillon
1 el maizena

voor de marinade:
3 el lichte sojasaus
2 el azijn
1 tl zout
1/2 tl suiker


Bereiding


Snijd het vlees in plakjes en doe ze in een kom.
Meng de ingrediënten voor de marinade en giet die bij het vlees. Schep het vlees om.
Laat de marinade een uur intrekken.

Laat de paddenstoelen een half uur weken in heet water.

Giet de paddenstoelen af.
Breng een middelgrote pan water aan de kook en kook er de geweekte paddenstoelen 15 minuten in.

Snijd de uien grof.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de stukjes ui in tot ze doorschijnend zijn.

Laat het vlees uitlekken en voeg het aan de uien toe. Bak het vlees 3 à 4 minuten mee.
Voeg de bouillon aan het vlees toe.
Voeg als de bouillon op temperatuur is de plakjes wortel toe, 5 minuten later de stukjes paprika en weer 5 minuten later de preiringen.
Voeg als de preiringen bijna gaar zijn de paddenstoelen en de blokjes komkommer toe en laat ze warm worden.

Maak de maizena aan met een beetje koud water en bind er het vocht in de pan mee.

Serveer Babi asam manis op een schaal met warme rijst.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________