![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| aubergine-dipsaus, 6 p., Libanon/Midden-Oosten ![]() 1 flinke aubergine 60 g tahini 3 tenen knoflook, geperst 60 ml vers citroensap 1/4 tl gemalen komijn zout naar smaak 1 el olijfolie, extra vergine 1 el vers gehakte peterselie 1/8 tl chilipoeder voor de garnering: wat zwarte (kalamata)olijven Bereiding Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Rooster de helften 45 minuten in een voorverwarmde oven (200 C). Laat de auberginehelften afkoelen en schep er het vruchtvlees uit. De schil kun je wegdoen. Doe het auberginevruchtvlees in de keukenmachine. Voeg tahini, knoflook, komijn, citroensap, zout en chilipeper toe en pureer het geheel tot een gladde massa. Roer de olijfolie door de baba ganoush en schep er de peterselie door. Proef of er nog zout en chilipeper toegevoegd moeten worden. Baba ganoush wordt in de Levant traditioneel gegeten met pitabrood. Van oudsher worden de aubergines bij voorkeur geroosterd in open vuur zodat het vruchtvlees een rooksmaak krijgt. In Libanon wordt Baba ganouch egaal over een groot plat bord uitgesmeerd en vervolgens besprenkeld met olijfolie en peterselie. De pitabroodjes worden er gewoonlijk warm en in kwarten gesneden bij geserveerd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |