R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BABA GANOUCH
aubergine-dipsaus, 6 p., Libanon/Midden-Oosten





1 flinke aubergine
60 g tahini
3 tenen knoflook, geperst
60 ml vers citroensap
1/4 tl gemalen komijn
zout naar smaak
1 el olijfolie, extra vergine
1 el vers gehakte peterselie
1/8 tl chilipoeder

voor de garnering:
wat zwarte (kalamata)olijven


Bereiding


Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Rooster de helften 45 minuten in een voorverwarmde oven (200 C).
Laat de auberginehelften afkoelen en schep er het vruchtvlees uit. De schil kun je wegdoen.

Doe het auberginevruchtvlees in de keukenmachine. Voeg tahini, knoflook, komijn, citroensap, zout en chilipeper toe en pureer het geheel tot een gladde massa.

Roer de olijfolie door de baba ganoush en schep er de peterselie door.
Proef of er nog zout en chilipeper toegevoegd moeten worden.


Info


Baba ganoush wordt in de Levant traditioneel gegeten met pitabrood.
Van oudsher worden de aubergines bij voorkeur geroosterd in open vuur zodat het vruchtvlees een rooksmaak krijgt.
In Libanon wordt Baba ganouch egaal over een groot plat bord uitgesmeerd en vervolgens besprenkeld met olijfolie en peterselie.
De pitabroodjes worden er gewoonlijk warm en in kwarten gesneden bij geserveerd.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________