R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AYAM KAPITAN
kip van/voor de kaptein, hoofdgerecht, 4 p., Maleisië




4 kippenpoten
zout naar smaak
1 el kurkuma
1/2 el zeezout, of naar eigen smaak
2 el plantaardige olie
250 ml kokosmelk
1 stengel citroengras, gekneusd
1 el kippenbouillonpoeder
1 el witte basterdsuiker
40 g tamarindepasta
2 limoenblaadjes

voor de specerijenpasta:
gedroogde chilipepertjes of chilivlokken, naar smaak
25 g verse gember, geschild en grof gehakt
25 g galangal, geschild en grof gehakt
2 stengels citroengras, alleen het zachte gedeelte
175 g Thaise of hier gangbare sjalotten, grof gehakt
 12 g macadamianoten
2 tenen knoflook, grof gehakt
1 el plantaardige olie

Bereiding

Meng de kurkuma, zout en 3 el water en wrijf er de kippenpoten mee in
Doe ze in een kom of schaal, dek ze af met plastic folie en laat ze een nacht in de koelkast rusten óf laat ze op kamertemperatuur 30 minuten rusten.

Maak ondertussen de specerijenpasta. Laat de gedroogde chilipeper(s) 20 minuten wellen en zacht worden.
Giet het welwater af en doe de chilipeper(s) en de andere ingrediënten voor de specerijenpasta in een foodprocessor en blend ze tot een glad geheel.

Verhit de olie in een wok of grote pan met zware bodem. Bak de kippenpoten in vijf minuten goudkleurig. Draai ze halverwege om.
Laat de kippenpoten op keukenpapier uitlekken.

Verwijder de helft van de olie uit de wok en doe er de specerijenpasta in.
Bak de pasta 5 minuten en doe dan de kippenpoten terug in de pan, gevolgd door de kokosmelk, citroengras en limoenblaadjes.
Ga 5 minuten door met bakken en voeg dan terwijl je roert het bouiilonpoeder, de suiker en de tamarindepasta toe.

Laat het geeheel op lage temperatuur zachtjes sudderen tot het vlees van de botten valt (1 1/2 uur).
 
Serveer er roti jala bij om er de heerlijke saus mee op te deppen.
Klik hier voor het recept.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________