![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip van/voor de kaptein, hoofdgerecht, 4 p., Maleisië ![]() 4 kippenpoten zout naar smaak 1 el kurkuma 1/2 el zeezout, of naar eigen smaak 2 el plantaardige olie 250 ml kokosmelk 1 stengel citroengras, gekneusd 1 el kippenbouillonpoeder 1 el witte basterdsuiker 40 g tamarindepasta 2 limoenblaadjes voor de specerijenpasta: gedroogde chilipepertjes of chilivlokken, naar smaak 25 g verse gember, geschild en grof gehakt 25 g galangal, geschild en grof gehakt 2 stengels citroengras, alleen het zachte gedeelte 175 g Thaise of hier gangbare sjalotten, grof gehakt 12 g macadamianoten 2 tenen knoflook, grof gehakt 1 el plantaardige olie Bereiding Meng de kurkuma, zout en 3 el water en wrijf er de kippenpoten mee in Doe ze in een kom of schaal, dek ze af met plastic folie en laat ze een nacht in de koelkast rusten óf laat ze op kamertemperatuur 30 minuten rusten. Maak ondertussen de specerijenpasta. Laat de gedroogde chilipeper(s) 20 minuten wellen en zacht worden. Giet het welwater af en doe de chilipeper(s) en de andere ingrediënten voor de specerijenpasta in een foodprocessor en blend ze tot een glad geheel. Verhit de olie in een wok of grote pan met zware bodem. Bak de kippenpoten in vijf minuten goudkleurig. Draai ze halverwege om. Laat de kippenpoten op keukenpapier uitlekken. Verwijder de helft van de olie uit de wok en doe er de specerijenpasta in. Bak de pasta 5 minuten en doe dan de kippenpoten terug in de pan, gevolgd door de kokosmelk, citroengras en limoenblaadjes. Ga 5 minuten door met bakken en voeg dan terwijl je roert het bouiilonpoeder, de suiker en de tamarindepasta toe. Laat het geeheel op lage temperatuur zachtjes sudderen tot het vlees van de botten valt (1 1/2 uur). Serveer er roti jala bij om er de heerlijke saus mee op te deppen. Klik hier voor het recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |