R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| salade, 2 p., Caraïben 2 stukken kipfilet 1 avocado ijsbergsla 2 sinaasappels 1 kleine ui 1 citroen 2 el azijn 2 el olijfolie zout en peper Bereiding Schik de sla op de borden. Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Giet er citroensap over om verkleuring te voorkomen. Pel de sinaasappels, verdeel ze in partjes en snijd de partjes in stukjes. Vang daarbij vrijkomend sap op. Schik de stukjes sinaasappel en avocado op de bedjes sla. Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de azijn en zout en peper. Giet de dressing over beide salades. Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Snijd de filets in lange repen. Pel de ui en snijd die fijn. Verhit wat olie in een pan en bak er de stukjes ui en de repen kip in. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het kip-uimengsel over de borden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |