![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p (zie info), Australië ![]() 35 g bloem 1200 g riblappen of sukadelappen, in blokjes van 3 cm gesneden 60 ml olijfolie 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 3 tenen knoflook, fijngehakt 4 dikke plakken spek of bacon, fijngesneden 2 el tomatenpuree 250 ml donker bier (guinness) 500 ml runderbouillon 1 laurierblaadje 90 g gedroogde pruimen zonder pit, fijngehakt 1 el ongezouten boter 400 g kleine sjalotten, fijngesneden 4 winterwortels, in stukken gesmeden zout en peper verder: geroosterde krielaardappeltjes Bereiding Verwarm de oven voor op 150 C. Schep zout en peper naar smaak door de bloem. Strooi 2/3 van het mengsel over de blokjes vlees. Schep het vlees om. Verhit op middelhoog vuur 40 ml olie in een grote ovenvaste braadpan. Braad het vlees in een paar porties in 3 à 4 minuten rondom bruin. Schep het vlees op een bord. Terzijde zetten. Doe de rest van de olie, de bleekselderij, de knoflook en het spek of de bacon in de pan en roerbak ze 3 à 4 minuten. Doe het vlees terug in de pan en voeg de tomatenpuree en de resterende bloem toe. Roerbak een minuut. Voeg het bier, de runderbouillon, het laurierblad en de pruimen toe en roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur uit en zet het deksel op de pan. Zet de pan in de oven en laat het gerecht 1 1/2 uur stoven. Verhit de boter in een grote koekenpan. Roerbak de sjalotjes tot de buitenste laag zacht is (3 à 4 minuten). Neem de pan uit de oven en voeg er de sjalotjes en de stukjes wortel aan toe. Doe het deksel op de pan en zet de pan weer in de oven. Laat het gerecht nog een uur stoven. Serveer er krielaardappeltjes bij. Een heerlijke stoofpot maar de aangegeven hoeveelheid vlees (1200 gram voor 4 personen) is niet meer van deze tijd. Maak er maar 800 gram van -wat nog niet mis is- of ga uit van 6 personen. In plaats van de stoofpot in de oven te zetten kun je die ook op het fornuis laten staan. Het resultaat is er niet minder om en de uien en wortels zijn gemakkelijker toe te voegen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |