![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
AUSTRALIAN MESS
dessert, 4 p.,
Australië
![]() 2 mango's 300 ml slagroom 1 vanillestokje 2 à 3 el poedersuiker, naar smaak 2 eiwitten 120 g suiker het pulp van 4 passievruchten optioneel: vanille-ijs Bereiding Verwarm de oven voor op 120 C. Klop de eiwitten stijf onder geleidelijke toevoeging van 120 g suiker en een snufje zout. Schep het stijve eitwitmengsel in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat de oven in. Stel de baktijd in op 120 minuten. Laat de meringues in de oven afkoelen. Snijd de passievruchten doormidden. Lepel er het vruchtvlees en de pitjes uit. Vang ze op in een kommetje. Hak het vruchtvlees van één van de mango's fijn. Snijd de andere mango in grove stukken en pureer die in de keukenmachine. Breek de meringues in stukjes. Schraap het merg uit het overlangs doorgesneden vanillestokje. Klop de slagroom met het vanillemerg en de poedersuiker stijf. Schep de stukjes meringue door de slagroom. Neem 4 grote glazen of coupes en schep daar afwisselend laagjes mangopuree en het meringue-slagroommengsel in. Eindig met een laagje fijngehakte mango met wat sap en daarop een deel vruchtvlees en pitjes van de passievruchten. Direkt serveren. De Australische variant van Engelse "Eton mess". Australian mess wordt bereid met vruchten die op dat moment in het seizoen zijn: mango, banaan, kiwi et cetera. Zie ook het recept "Kiwi, mango en passievruchtpavlova".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren _____________ |