R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AUSTRALIAN MESS

dessert, 4 p., Australië






2 mango's
300 ml slagroom
1 vanillestokje
2 à 3 el poedersuiker, naar smaak
2 eiwitten
120 g suiker
het pulp van 4 passievruchten

optioneel:
vanille-ijs


Bereiding


Verwarm de oven voor op 120 C.

Klop de eiwitten stijf onder geleidelijke toevoeging van 120 g suiker en een snufje zout.
Schep het stijve eitwitmengsel in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat de oven in. Stel de baktijd in op 120 minuten.
Laat de meringues in de oven afkoelen.

Snijd de passievruchten doormidden. Lepel er het vruchtvlees en de pitjes uit. Vang ze op in een kommetje.
Hak het vruchtvlees van één van de mango's fijn.
Snijd de andere mango in grove stukken en pureer die in de keukenmachine.

Breek de meringues in stukjes.

Schraap het merg uit het overlangs doorgesneden vanillestokje.
Klop de slagroom met het vanillemerg en de poedersuiker stijf.
Schep de stukjes meringue door de slagroom.

Neem 4 grote glazen of coupes en schep daar afwisselend laagjes mangopuree en het meringue-slagroommengsel in.
Eindig met een laagje fijngehakte mango met wat sap en daarop  een deel vruchtvlees en pitjes van de passievruchten.
Direkt serveren.


Info


De Australische variant van Engelse "Eton mess".
Australian mess wordt  bereid met vruchten die op dat moment in het seizoen zijn: mango, banaan, kiwi et cetera. 

Zie ook het recept "Kiwi, mango en passievruchtpavlova".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
_____________