R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AUSTRALIAN MEAT PIE
 Australië





500 g rundergehakt
1 ui, fijngesneden
1 kop water
2 blokjes runderbouillon
1/4 kop ketchup
1/2 à 1 el worchestershire saus
1 tl oregano
een snuf nootmuskaat
3 el bloem
2 vellen bladerdeeeg
zout en peper






Bereiding


Verwarm de oven voor (220 C).

Doe het gehakt en de stukjes ui in de pan en bruin ze. Begin op lage temperatuur dan is er geen extra vetstof nodig.

Voeg 3/4 kop water, de bouillonblokjes, de ketchup, de worcestershiresaus, peper, oregano en nootmuskaat toe en breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron en laat de inhoud van de pan 15 minuten zachtjes pruttelen.

Roer de bloem door de resterende 1/4 kop water tot een egale mix.
Roer het mengsel door de pan met het gehakt.

Laat het geheel afkoelen.

Vet een pie-bakvorn in en bekleed die tot de rand met bladerdeeg,

Schep de afgekoelde vulling in de bakvorm.
Bestrijk de rand(en) van het bladerdeeg met melk of losgeklopt ei.

Bedek de pie met het andere vel bladerdeeg en druk het aan de rand(en) neer met een vork.
Snijd overlappend deeg met een mesje voorzichtig los en doe het weg.
Bestrijk het bladerdeeg met melk of geklopt ei.

Zet de pie in de oven en bak die 15 minuten op hoge temperatuur (220 C).
Verlaag daarna de temperatuur (180 C) en bak de pie tot die een mooi goudbruine kleur heeft (circa 25 minuten).

Klassieke begeleiders van Australian meatpie zijn wat groenten en friet of een salade.


Info


Australian meat pie wordt als het nationale gerecht van Australië beschouwd. In veel gezinnen komt de pie wekelijks op tafel.
De kleinere, individuele meat pies zijn bijzonder populair bij sportgelegenheiden en op werkplaatsen zoas de bouw omdat ze zo gemakkelijk mee te nemen zijn. Oospronkelijk was het de lunch voor mijnwerkers, boeren en anderen die niet hun werk konden verlaten voor een maaltijd.
De meat pies doen het ook goed als partyfood, als onderdeel van picnics en gewoon als snack, zeker ook omdat ze budget-vriendelijk en  gemakkelijk te maken zijn.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________