![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Australië ![]() 500 g rundergehakt 1 ui, fijngesneden 1 kop water 2 blokjes runderbouillon 1/4 kop ketchup 1/2 à 1 el worchestershire saus 1 tl oregano een snuf nootmuskaat 3 el bloem 2 vellen bladerdeeeg zout en peper ![]() Bereiding Verwarm de oven voor (220 C). Doe het gehakt en de stukjes ui in de pan en bruin ze. Begin op lage temperatuur dan is er geen extra vetstof nodig. Voeg 3/4 kop water, de bouillonblokjes, de ketchup, de worcestershiresaus, peper, oregano en nootmuskaat toe en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron en laat de inhoud van de pan 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer de bloem door de resterende 1/4 kop water tot een egale mix. Roer het mengsel door de pan met het gehakt. Laat het geheel afkoelen. Vet een pie-bakvorn in en bekleed die tot de rand met bladerdeeg, Schep de afgekoelde vulling in de bakvorm. Bestrijk de rand(en) van het bladerdeeg met melk of losgeklopt ei. Bedek de pie met het andere vel bladerdeeg en druk het aan de rand(en) neer met een vork. Snijd overlappend deeg met een mesje voorzichtig los en doe het weg. Bestrijk het bladerdeeg met melk of geklopt ei. Zet de pie in de oven en bak die 15 minuten op hoge temperatuur (220 C). Verlaag daarna de temperatuur (180 C) en bak de pie tot die een mooi goudbruine kleur heeft (circa 25 minuten). Klassieke begeleiders van Australian meatpie zijn wat groenten en friet of een salade. Australian meat pie wordt als het nationale gerecht van Australië beschouwd. In veel gezinnen komt de pie wekelijks op tafel. De kleinere, individuele meat pies zijn bijzonder populair bij sportgelegenheiden en op werkplaatsen zoas de bouw omdat ze zo gemakkelijk mee te nemen zijn. Oospronkelijk was het de lunch voor mijnwerkers, boeren en anderen die niet hun werk konden verlaten voor een maaltijd. De meat pies doen het ook goed als partyfood, als onderdeel van picnics en gewoon als snack, zeker ook omdat ze budget-vriendelijk en gemakkelijk te maken zijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |