R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Australisch olijvenbrood 450 g zelfrijzend bakmeel 3 takjes rozemarijn, fijngeknipt 9 g zout 1 el extra vergine olijfolie 75 g ontpitte groene of zwarte olijven, grof gehakt 225 ml water verder: extra vergine olijfolie balsamico-azijn Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Doe het meel in een grote kom samen met de rozemarijn, het zout, de olie en het water. Meng en kneed de ingrediënten tot een samenhangend deeg. Strooi wat meel op je werkblad en leg er het deeg op. Leg de stukjes olijf op het brood en druk ze wat in het deeg. Kneed en vouw het brood om de stukjes olijf door het deeg te verspreiden. Strooi nog wat extra meel op het deeg als het te nat is. Maak een ronde schijf van het deeg met een diameter van ongeveer 20 centimeter. Neem een houten keukenlepel met een lange, ronde steel. Strooi een beetje bloem over de steel. Druk de steel horizontaal in het midden van het deeg naar beneden tot bijna op je werkblad. Draai het deeg 90 graden en druk er opnieuw een gleuf in. Het deeg heeft nu 4 "compartimenten" maar dat moeten er 8 worden, je moet dus nog 2 gleuven aanbrengen. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat de oven in. Bak het brood 35 minuten. Vul een kommetje met fruitige olijfolie en een ander kommetje met mooi stroperige balsamico-azijn om het brood in te dopen. Dit traditionele Australische brood heeft hoogstwaarschijnlijk zijn ontstaan te danken aan de bush waarin getracht werd op eenvoudige wijze op het kampvuur brood te bereiden. Die olijven zijn een latere toevoeging. Omdat het deeg niet hoeft te rijzen vraagt het brood niet veel tijd. Het brood is bijzonder compact.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |