R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AUBERGINE, GEROOSTERDE PAPRIKA, KIPPITA'S
6 stuks., Israël






2 aubergines, in schijven van ruim 1 cm dik
1 tl zout
ca 400 g kipfilet (borst)
patentbloem voor het bestuiven
2 eieren, geklopt
1 kop gekruid broodkruim
4 el olijfolie
3 tenen knoflook of meer naar smaak
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
4 à 5 geroosterde paprika's, vers of uit pot, in repen gesneden
zout en peper naar smaak
6 pitabroodjes (doorsnede ca 15 cm)

 optioneel:
tahinsaus: klik hier voor het recept

klik hier voor het roosteren van paprika's


Bereiding


Bestrooi de schijven aubergine met zout en laat ze in een zeef 20 minuten uitlekken. Verhit ondertussen een grill tot middelhoge temperatuur.

Leg de kipfilets tussen 2 stukken plastic folie op je werkplek en klop ze met een vleeshamer tot een dikte van 3/4 cm. Haal ze door de bloem, schud overtollige bloem af, haal ze daarna door geklopt ei en druk ze tenslotte in broodkruim dat je vooraf met zout en peper gekruid hebt.

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak er op middelhoge temperatuur de kipfilets goudbruin in. Zet ze vervolgens terzijde.

Dep de aubergineschijven droog met keukenpapier en bestrijk ze daarna met de resterende 2 el olijfolie. Grill ze tot ze zacht en licht geschroeid -niet geblakerd- zijn.

Vijzel de knoflook inclusief een snuf zout fijn en klop met een garde de knoflook, de rode wijnazijn en de olijfolie tot een dressing.

Snijd de gegrilde schijven aubergine in repen en doe ze samen met de repen geroosterde paprika in een kom. Overgiet ze met de dressing en meng ze ermee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verhit de pitabroodjes op de grill tot ze grilstrepen tonen.
Snijd de kipfilets in repen en vul er de pitabroodjes voor een deel mee. Schep er een hoeveelheid aubergine-geroosterd paprikamengsel op en (optioneel) schenk een paar eetlepels tahinsaus over de vulling.

De broodjes kunnen geserveerd worden.
 

Info

 
De tahin(i)saus komt in het oorspronkelijke recept niet voor. Ik heb de saus als optie toegevoegd omdat die voor meer diepte zowel als contrast zorgt, anders gezedg voor meer pazzaz.
 


naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________