![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| India ![]() 2 grote aubergines 125 g champignons 1 el plantaardige olie 1/2 tl zwart mosterdzaad 1 bundeltje bosui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 1 rode chilipeper, fijngesneden 1/2 tl chilipoeder 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 1 tl zout 1 blik tomaatblokjes verse koriander Bereiding Verwarm de oven voor (220 C). Wikkel iedere aubergine in aluminiumfolie en bak ze in de oven tot ze zacht zijn (ca 1 uur). Verwijder de folie en laat de aubergines afkoelen. Snijd de paddenstoelen doormidden. Snijd grote paddenstoelen in kwarten. Verhit terwijl de aubergines bakken de olie in een pan en bak er de mosterdzaadjes in tot ze gaan ploppen (ca 2 minuten). Voeg de bosui, champignons, knoflook en chilipeper toe en bak ze 5 minuten mee. Roer er de chilipoeder, komijn, gemalen koriander, kurkuma en zout door en ga 3 à 4 minuten door met bakken. Voeg de stukjes tomaat toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen. Snijd de afgekoelde aubergines in de lengte doormidden en schep er het zachte vruchtvlees uit. Pureer het vruchtvlees met een vork. Voeg de auberginepuree en de verse koriander toe aan de pan met het tomatenmengsel en breng het mengsel aan de kook. Laat het geheel vervolgens op matig vuur 5 minuten pruttelen en indikken. Garneer met wat takjes koriander.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|