|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Frankrijjk 2 k asperges 400 g gerookte zalm 3 eieren 3 ons zeekraal voor de sabayon: 3 eidooiers 60 ml koud water 50 g ongezouten boter, gesmolten een beetje zout een beetje cayennepeper 1 1/2 el citroensap optioneel: een paar sprieten bieslook Bereiding Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Kook de asperges 10 minuten en laat ze 10 minuten in het hete water nagaren of gaar ze 15 minuten in de stoomoven (100 C). Kook 3 eieren 8 à 10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en hak ze fijn of verkruimel ze met een vork. Was de zeekraal en blancheer die een paar minuten. Doe 3 eidooiers en 60 ml koud water in een ruime kom. Klop met een garde tot het mengsel bleekgeel kleurt en luchtig is. Plaats de kom op een pan met zacht kokend water (au bain marie). De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop het mengsel tot het dikker wordt. Neem als het mengsel de consistentie van mayonaise krijgt de kom van de hittebron en plaats die op je werkblad. Ga door met kloppen en giet er beetje bij beetje de gesmolten boter en vervolgens het citroensap bij. Kruid de sabayon met wat peper en zout. Leg op ieder bord een "waaier" van gerookte zalm. Leg de asperges (ca 5 per persoon) in het midden (diagonaal als je vierkante borden gebruikt). Maak de borden verder op met het eikruim en de zeekraal en schenk de citroensabayon over de asperges. Garneer de sabayon indien gewenst met een beetje fijngeknipte bieslook. De specifieke smaak van asperges, het rokerige van de zalm, het ziltige van de zeekraal en het romige en fris-zure van de sabayon gaan op subtiele wijze mooi samen. Een geweldig gerecht om gasten mee te verwennen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|