![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ________________
|
ASPERGE-FRITTATA MET ROOMKAAS EN BIESLOOK
2 p.,
Italié
![]() 200 g groene asperges 1 el olijfolie zout naar smaak cayennepeper naar snaak nootmuskaat 3 eieren, losgeklopt 125 g zachte roonkaas 30 g parmezaan, geraspt 1 flinke el bieslook, fijngeknipt boter Bereiding Verwijder het onderste stukje van de asperges, Snijd de asperges diagonaal in stukjes van 3 à 4 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de stukjes asperge toe en kruid ze met zout, cayennepeper en een beetje nootmuskaat. Bak de stukjes asperge op laag vuur tot ze nagenoeg gaar zijn. Schep de stukjes asperge op een bord. Veeg de pan schoon. Klop in een kom de eieren samen met de roomkaas, de parmezaan en de bieslook tot een egale massa. Zet de koekenpan weer op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Giet als de boter gaat bruisen het eimengsel in de pan en draai het vuur laag. Plaats eens deksel op de pan, dit versnelt het stollen van de bovenzijde van de frittata. Draai het vuur niet hoger ook al verloopt het stollen langzaam, anders is de kans groot dat je met een verbrande onderkant zit. Geef de frittata de tijd tot ook de bovenkant mooi gestold is. Laat de frittata op een bord glijden. Frittata is van oorsprong een arme mensengerecht. Alle groenten en pasta van de dag of dagen ervoor werden er in verwerkt, vooral op het Italiaanse platteland waar men zich vaak niet iedere dag een nieuw maal kon veroorloven. Vandaag de dag is frittata min of meer een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |