R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

________________
 ASPERGE-FRITTATA MET ROOMKAAS EN BIESLOOK

2 p., Italié





200 g groene asperges
1 el olijfolie
zout naar smaak
cayennepeper naar snaak
nootmuskaat
3 eieren, losgeklopt
125 g zachte roonkaas
30 g parmezaan, geraspt
1 flinke el bieslook, fijngeknipt
boter
 

Bereiding


Verwijder het onderste stukje van de asperges,
Snijd de asperges diagonaal in stukjes van 3 à 4 cm.

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de stukjes asperge toe en kruid ze met zout, cayennepeper en een beetje nootmuskaat.
Bak de stukjes asperge op laag vuur tot ze nagenoeg gaar zijn.
Schep de stukjes asperge op een bord.
Veeg de pan schoon.

Klop in een kom de eieren samen met de roomkaas, de parmezaan en de bieslook tot een egale massa.
Zet de koekenpan weer op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
Giet als de boter gaat bruisen het eimengsel in de pan en draai het vuur laag. Plaats eens deksel op de pan, dit versnelt het stollen van de bovenzijde van de frittata. Draai het vuur niet hoger ook al verloopt het stollen langzaam, anders is de kans groot dat je met een verbrande onderkant zit. Geef de frittata de tijd tot ook de bovenkant mooi gestold is.

Laat de frittata op een bord glijden.


Info


Frittata is van oorsprong een arme mensengerecht. Alle groenten en pasta van de dag of dagen ervoor werden er in verwerkt, vooral op het Italiaanse platteland waar men zich vaak niet iedere dag een nieuw maal kon veroorloven.

Vandaag de dag is frittata min of meer een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________