![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Engeland ![]() 600 g groene asperge 100 g geschaafde amandelen 1 grote prei, grof gesneden 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 el boter 2 1/2 tl verse taragon of 1 tl gedroogde 1 1/4 l groentebouillon 2 1/2 tl vers citroensap zout en zwarte peper voor de topping: 1/2 tl citroenrasp 1/2 el olijfolie Bereiding Toast 25 g amandelschaafsel in een droge koekenpan licht- tot middelgoudbruin. Reserveer het schaafsel voor de garnering. Verhit in dezelfde pan de boter en bak er de ui en prei in tot ze zacht(er) zijn (ca 5 minuten) maar laat ze niet bruin worden. Voeg de knoflook en de tarragon toe en bak ze kort mee (ca 1 minuut). Snijd het onderste wat houtige stukje van de aspergestengels af. Doe de asperges en de overige 75 g amandelen in een kookpan. Voeg wat zout, wat zwarte peper en de bouillon toe en breng terwijl je een paar keer roert de inhoud van de pan aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken of tot de asperges gaar zijn. Neem de pan van het fornuis, voeg het citroensap toe en pureer de soep. Proef de soep en breng die op smaak met zout en peper. Serveer de soep in warme kommen. Strooi er het getoaste amandelschaafsel en wat citroenrasp over en garneer iedere portie met een draai olijfolie. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |