R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ASPERGE-AMANDELSOEP
4 p., Engeland





600 g groene asperge
100 g geschaafde amandelen
1 grote prei, grof gesneden
1 kleine ui
1 teen knoflook
1 el boter
2 1/2 tl verse taragon of 1 tl gedroogde
1 1/4 l groentebouillon
2 1/2 tl vers citroensap
zout en zwarte peper

voor de topping:
1/2 tl citroenrasp
1/2 el olijfolie


Bereiding


Toast 25 g amandelschaafsel in een droge koekenpan licht- tot middelgoudbruin. Reserveer het schaafsel voor de garnering.

Verhit in dezelfde pan de boter en bak er de ui en prei in tot ze zacht(er) zijn (ca 5 minuten) maar laat ze niet bruin worden.
Voeg de knoflook en de tarragon toe en bak ze kort mee (ca 1 minuut).

Snijd het onderste wat houtige stukje van de aspergestengels af.

Doe de asperges en de overige 75 g amandelen in een kookpan. Voeg wat zout, wat zwarte peper en de bouillon toe en breng terwijl je een paar keer roert de inhoud van de pan aan de kook.
Laat de soep met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken of tot de asperges gaar zijn.

Neem de pan van het fornuis, voeg het citroensap toe en pureer de soep.
Proef de soep en breng die op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in warme kommen. Strooi er het getoaste amandelschaafsel en wat citroenrasp over en garneer iedere portie met een draai olijfolie.

Info








naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________