R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I    E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ARTICHOKE AND MUSHROOM SALAD
artisjok-champignonsalade, voorgerecht, 6 p., Engeland





125 g champignons
3 bosuitjes
de rasp en het sap van een kleine sinaasappel
zout en versgemalen zwarte peper
2 blikjes (400 g) artisjokharten
1 kleine el olijfolie
fijnbladige slablaadjes of spinazieblad


Bereiding


Rasp het buitenste laagje van de sinaasappel en pers de sinaasappel vervolgens uit.
Doe het sinaasappelsap, de olijfolie en royaal zout en peper in een kom en klop ze tot een dressing. Roer de sinaasappelrasp door dressing.

Snijd de paddenstoelen in kwarten of plakjes.
Snijd de bosuitje in ringetjes. Doe de paddenstoelen en bosuitjes in de kom met de dressing en schep ze voorzichtig om.
Zet de kom bedekt met clingfilm in de koelkast. Laat de dressing 2 uur intrekken.

Laat de artisjokharten in een zeef goed uitlekken.
Snijd de artisjokharten in kwarten.

Verdeel de slablaadjes over een serveerschaal of over individuele serveerschaaltjes. Verdeel er de artisjokharten over. Schep er tenslotte de champignons met de dressing over.

Serveer er stevige toast of wat korstig brood bij.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________