![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ARROZ CON QUESO
rijst met kaas, 4 p., Bolivia
2 koppen rijst 2 wortels, heel fijn geraspt 2 el boter 1 rode peper, heel fijn gesneden 1 kop witte kaas, geraspt
Bereiding
Breng in een pan 4 koppen water aan de kook. Toast in een andere pan in de helft van de boter de rijst licht. Laat de rijst niet bruin worden. Voeg de getoaste rijst aan de pan met water toe als dat gaat koken. Laat de rijst vervolgens op lage temperatuur gaar worden (zie de instructies op de verpakking voor de juiste gaartijd). Snijd in de tussentijd de peper fijn en rasp de wortels en de kaas. Sauteer de peper en de wortels in de overige helft van de boter. Voeg als de peper en de wortels zacht zijn, de geraspte kaas toe en roer er die snel en krachtig door tot die gesmolten is en door de groenten is opgenomen. Dioe de rijst als die gaar is in een mengkom en werk er de groenten en kaas door. Doe de arroz con queso over in een serveerschaal. Serveer het gerecht heet.
Info
Arroz con queso is een zeer traditioneel bijgerecht met name in Oost-Bolivia waar volop kuddes vee grazen. Plaatsen als Santa Cruz and Beni zijn in het bijzonder bekend vanwege hun grillrestaurants and steakhouses en arroz con queso zal daarbij als bijgerecht zelden ontbreken.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |