R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ARROZ CON QUESO

rijst met kaas, 4 p., Bolivia


2 koppen rijst
2 wortels, heel fijn geraspt
2 el boter
1 rode peper, heel fijn gesneden
1 kop witte kaas, geraspt


Bereiding


Breng in een pan 4 koppen water aan de kook.

Toast in een andere pan in de helft van de boter de rijst licht. Laat de rijst niet bruin worden.
Voeg de getoaste rijst aan de pan met water toe als dat gaat koken.
Laat de rijst vervolgens op lage temperatuur gaar worden (zie de instructies op de verpakking voor de juiste gaartijd).

Snijd in de tussentijd de peper fijn en rasp de wortels en de kaas.
Sauteer de peper en de wortels in de overige helft van de boter. Voeg als de peper en de wortels zacht zijn, de geraspte kaas toe en roer er die snel en krachtig door tot die gesmolten is en door de groenten is opgenomen.

Dioe de rijst als die gaar is in een mengkom en werk er de groenten en kaas door.

Doe de arroz con queso over in een serveerschaal.
Serveer het gerecht heet.
 

Info


Arroz con queso is een zeer traditioneel bijgerecht met name in Oost-Bolivia waar volop kuddes vee grazen. Plaatsen als Santa Cruz and Beni zijn in het bijzonder bekend vanwege hun grillrestaurants and steakhouses en arroz con queso zal daarbij als bijgerecht zelden ontbreken.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________