![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| rijst met coquilles, 4 p., Peru ![]() 3 koppen witte rijst 4 el plantaardige olie 1 kop ui, in blokjes gesneden 2 tenen knoflook, geperst 3 verse aji amarillo-pepers, fijngesneden of ..... 2 el aji amarillo-pasta 1 kop (witte) mais 1 kop wortel, in blokjes gesneden 1 kop groene erwten 1 kop rode paprika, in blokjes gesneden 1/2 kop witte wijn 2 koppen groenten- of visbouillon zout en peper 2 el fijngehakte koriander 2 koppen coquilles schijfjes citroen Bereiding Kook de rijst vogens de aanwijzingen op de verpakking, Sauteer in een koekenpan op middelhoog vuur de blokjes ui en de geperste knoflook tot ze glazig zijn. Roer er de stukjes amarillo of de amarillo-pasta door. Voeg de mais, de stukjes wortel, de erwtjes, witte wijn, bouillon en zout en peper toe. Kook het geheel tot de groenten gaar zijn. Roer de gekookte rijst, de paprika en de koriander door het geheel en laat ze op temperatuur komen. Voeg de coquilles toe. Meng ze voorzichtig met de andere ingrediënten. Plaats dan het deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de pan 5 minuten zo staan. Strooi nog wat fijngehakte koriander over het gerecht en serveer het met schijfjes citroen bij. Het kan lastig zijn om hier aan verse aji amarillo-pepers te komen. Jalapeñopepers zijn het beste alternatief maar ook die zijn vers slechts beperkt verkrijgbaar. Voeg als je aangewezen bent op jalapeñopepers of de alom verkrijgbare rode of groene chilipepers 2 theelepels kurkuma toe. Dit om de kleur na te bootsen die de aji amarillo- peper anders aan het gerecht zou verlenen.-
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|