R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARROZ CON CONCHAS
rijst met coquilles, 4 p., Peru





3 koppen witte rijst
4 el plantaardige olie
1 kop ui, in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
3 verse aji amarillo-pepers, fijngesneden of .....
2 el aji amarillo-pasta
1 kop (witte) mais
1 kop wortel, in blokjes gesneden
1 kop groene erwten
1 kop rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 kop witte wijn
2 koppen groenten- of visbouillon
zout en peper
2 el fijngehakte koriander
2 koppen coquilles
schijfjes citroen


Bereiding


Kook de rijst vogens de aanwijzingen op de verpakking,

Sauteer in een koekenpan op middelhoog vuur de blokjes ui en de geperste knoflook tot ze glazig zijn.
Roer er de stukjes amarillo of de amarillo-pasta door.

Voeg de mais, de stukjes wortel, de erwtjes, witte  wijn, bouillon en zout en peper toe. Kook het geheel tot de groenten gaar zijn.
Roer de gekookte rijst, de paprika en de koriander door het geheel en laat ze op temperatuur komen.

Voeg de coquilles toe. Meng ze voorzichtig met de andere ingrediënten.
Plaats dan het deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de pan 5 minuten zo staan.
Strooi nog wat fijngehakte koriander over het gerecht en serveer het met schijfjes citroen bij.


Info


Het kan lastig zijn om hier aan verse aji amarillo-pepers te komen. Jalapeñopepers zijn het beste alternatief maar ook die zijn vers slechts beperkt verkrijgbaar. Voeg als je aangewezen bent op jalapeñopepers of de alom verkrijgbare rode of groene chilipepers 2 theelepels kurkuma toe. Dit om de kleur na te bootsen die de aji amarillo- peper anders aan het gerecht zou verlenen.-




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________