R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARMEENSE SPINAZIE
4 p., Armenië





verse spinazie, gekookt en uitgelekt
2 el boter
4 eieren, geklopt
1/2 kop melk
1 kop munster, in stukjes gesneden
...of...
1 kop feta of een andere geitenkaas, vekruimeld
8 el verkruimelde cracker
zout en peper
2 met boter besmeerde sneden brood, in blokjes gesneden
zure room


Bereiding

Verwarm de oven voor (175 C).

Kook de spinazie en laat die vervolgens uitlekken en afkoelen.

Vet de bodem en wand van een casserole of ovenschaal in met boter.

Doe de uitgelekte spinazie in een kom en roer er de melk, de geklopte eieren, de in stukjes gesneden of verkruimelde kaas, het crackerkruim plus zout en peper naar smaak door.

Doe het mengsel in de ingevette casserole of schaal en leg er de blokjes brood (met de met boter besmeerde kant naar boven gekeerd) op.

Plaats het gerecht in het midden van de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 30 minuten.

Serveer Armeense spinazie met een royale dot zure room op iedere portie.
 

Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________