R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
ARIRAN GUISOU

kippenstoofpot, 4 p., Honduras





900 g kippenpoten/dijen, zonder vel
1/4 kop vers limoensap
3 el Worchestershire sauce
2 tl suiker
2 tl mosterdpoeder
1 1/2 tl versgemalen zwarte peper
1 tl kurkuma
1/2 tl komijn
4 tenen knoflook
1 ui, fijngesneden
zout naar smaak
2 el plantaardige olie
1 rode parika, in repen gesneden
1 kop kippenbouillon


bereiding


Doe de stukken kip in een grote kom.

Meng in een kommetje het limoensap, de suiker, mosterdpoeder, kurkuma, komijn, knoflook, ui en zout en peper. Giet het mengsel bij de stukken kip en schep die om tot ze aan ale kanten met het mengsel bedekt zijn.
Zet de kom - bedekt met plastic  folie -  in de koelkast en laat die daar zeker een uur staan.

Verhit op middelhoog vuur de olie in een braadpan.
Voeg de stukken kip toe en bak ze een minuut of 8. Draai ze een keer om.

Schep de delen kip op een bord en zet dat terzijde.

Schep de stukjes ui uit de marinade en doe die met de repen paprika in de pan. Bak ze - onder een paar keer roeren tot ze zacht zijn ( ca 5 minuten).

Doe de stukken kip en de op het bord uitgelopoen sappen terug in de pan en giet er de bouillon bij.
Breng het geheel op temperatuur en verlaag dan de warmtebron naar middelhoog.
Plaats het deksel op de pan, verlaag de warmtebron naar middelhoog en laat de kip 15 à 18 minuten verder garen. Als je het vlees met een vork inprikt moet het vrijkomde vocht helder van kleur zijn.

Serveer witte rijst bij ariran guisou.


info







 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________