|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
ARIRAN GUISOU
kippenstoofpot, 4 p., Honduras 900 g kippenpoten/dijen, zonder vel 1/4 kop vers limoensap 3 el Worchestershire sauce 2 tl suiker 2 tl mosterdpoeder 1 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1 tl kurkuma 1/2 tl komijn 4 tenen knoflook 1 ui, fijngesneden zout naar smaak 2 el plantaardige olie 1 rode parika, in repen gesneden 1 kop kippenbouillon Doe de stukken kip in een grote kom. Meng in een kommetje het limoensap, de suiker, mosterdpoeder, kurkuma, komijn, knoflook, ui en zout en peper. Giet het mengsel bij de stukken kip en schep die om tot ze aan ale kanten met het mengsel bedekt zijn. Zet de kom - bedekt met plastic folie - in de koelkast en laat die daar zeker een uur staan. Verhit op middelhoog vuur de olie in een braadpan. Voeg de stukken kip toe en bak ze een minuut of 8. Draai ze een keer om. Schep de delen kip op een bord en zet dat terzijde. Schep de stukjes ui uit de marinade en doe die met de repen paprika in de pan. Bak ze - onder een paar keer roeren tot ze zacht zijn ( ca 5 minuten). Doe de stukken kip en de op het bord uitgelopoen sappen terug in de pan en giet er de bouillon bij. Breng het geheel op temperatuur en verlaag dan de warmtebron naar middelhoog. Plaats het deksel op de pan, verlaag de warmtebron naar middelhoog en laat de kip 15 à 18 minuten verder garen. Als je het vlees met een vork inprikt moet het vrijkomde vocht helder van kleur zijn. Serveer witte rijst bij ariran guisou. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |