R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

iaeurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
AQUADITO DE POLLO
Peruviaanse soep met kip, 4 p., Peru

het vlees van 4 kippenpoten
zout en peper
1/4 kop plantaardige olie
1/2 kop ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geplet
2 verse amarillo-pepers of 3 el amarillo-pasta
2 koppen korianderblaadjes
4 koppen kippenbouillon
1 kop donker bier
1/2 rode paprika, in reepjes
1 kop wortel, in stukjes
1 kop mais
1/2 kop langkorrelrijst
4 middelgrote aardappels
1/2 kop erwten


Bereiding


Kruid de kip met zout en peper.
Verhit op middelhoog vuur de olie in een braadpan. Voeg de kippenpoten toe en bak ze aan beide zijden aan.
Neem de stukken kip uit de pan en sauteer in dezelfde pan de ui en knoflook goudgeel.

Blend de korianderblaadjes en de verse amarillo-pepers met 1/4 kop water in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg het mengsel aan de uien in de pan toe samen met de kippenbouillon, het bier, het kippenvlees, de mais en de wortels.
Breng het geheel aan de kook en temper vervolgens de warmtebron.
Doe het deksel op de pan en laat de inhoud 30 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de rijst toe en 15 minuten later de aardappels. De soep is klaar als de aardappels gaar zijn.

Voeg meer bouillon toe als de soep te dik is.

Proef of er nog peper en zout toegevoegd moeten worden.


Info


Het is het gemakkelijkst de kippenpoten in hun geheel mee te garen en tegen het einde van de gaartijd het vlees van de botten te halen en dat in stukken of stukjes weer aan de soep toe te voegen.
 

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________