|
R E C E P T E N G A L E R I E
iaeurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Peruviaanse soep met kip, 4 p., Peru het vlees van 4 kippenpoten zout en peper 1/4 kop plantaardige olie 1/2 kop ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geplet 2 verse amarillo-pepers of 3 el amarillo-pasta 2 koppen korianderblaadjes 4 koppen kippenbouillon 1 kop donker bier 1/2 rode paprika, in reepjes 1 kop wortel, in stukjes 1 kop mais 1/2 kop langkorrelrijst 4 middelgrote aardappels 1/2 kop erwten Bereiding Kruid de kip met zout en peper. Verhit op middelhoog vuur de olie in een braadpan. Voeg de kippenpoten toe en bak ze aan beide zijden aan. Neem de stukken kip uit de pan en sauteer in dezelfde pan de ui en knoflook goudgeel. Blend de korianderblaadjes en de verse amarillo-pepers met 1/4 kop water in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg het mengsel aan de uien in de pan toe samen met de kippenbouillon, het bier, het kippenvlees, de mais en de wortels. Breng het geheel aan de kook en temper vervolgens de warmtebron. Doe het deksel op de pan en laat de inhoud 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de rijst toe en 15 minuten later de aardappels. De soep is klaar als de aardappels gaar zijn. Voeg meer bouillon toe als de soep te dik is. Proef of er nog peper en zout toegevoegd moeten worden. Het is het gemakkelijkst de kippenpoten in hun geheel mee te garen en tegen het einde van de gaartijd het vlees van de botten te halen en dat in stukken of stukjes weer aan de soep toe te voegen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |