R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
APPELSALADE MET GORGONZOLA, BACON EN GEKARAMELISEERDE WALNOTEN
voorgerecht/lunch, 4 p., Verenigde Staten

reeks 515 (141K)



2 el maple syrup
2 el plantaardige olie
2 el citroenssap
1/4 tl zout
200 g sla, gewassen en gedroogd
1 appel, gewassen, niet geschild, klokhuis verwijderd en in dunne maantjes gesneden
3 schijfjes magere bacon, krokant gebakken en verkruimeld
3 smalle schijfjes witte ui, doormidden gesneden
1/4 kop verkruimelde gorgonzola
6 el walnoten

voor het karameliseren van de walnoten:
een beetje boter
2 el fijne kristalsuiker


Bereiding


Doe de maple syrup, de olie, het citroensap en het zout in een kom.
Klop de ingrediënten met een garde tot een dressing.

Schik de sla op borden en leg er de appelschijfjes waaiervormig op.
Strooi de verkuimelde bacon en de reepjes ui over het geheel en vervolgens de verkruimelde kaas en de gekarameliseerde walnoten.
Druppel de dressing over de salade.

Het karameliseren van de noten:
Verhit de boter met de suiker in een steelpannetje. Roer niet want dan komt het karameliseren niet goed op gang. Temper de hittebron nadat de omzetting naar karamel heeft plaatsgevonden.
Roer de noten door de karamel tot ze er aan alle kanten mee bedekt zijn.
Schep de noten op een stuk bakpapier en laat het karamellaagje afkoelen en hard worden.


Info


Hartig en zoet gaan mooi samen in deze salade.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________