|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht/lunch, 4 p., Verenigde Staten 2 el maple syrup 2 el plantaardige olie 2 el citroenssap 1/4 tl zout 200 g sla, gewassen en gedroogd 1 appel, gewassen, niet geschild, klokhuis verwijderd en in dunne maantjes gesneden 3 schijfjes magere bacon, krokant gebakken en verkruimeld 3 smalle schijfjes witte ui, doormidden gesneden 1/4 kop verkruimelde gorgonzola 6 el walnoten voor het karameliseren van de walnoten: een beetje boter 2 el fijne kristalsuiker Bereiding Doe de maple syrup, de olie, het citroensap en het zout in een kom. Klop de ingrediënten met een garde tot een dressing. Schik de sla op borden en leg er de appelschijfjes waaiervormig op. Strooi de verkuimelde bacon en de reepjes ui over het geheel en vervolgens de verkruimelde kaas en de gekarameliseerde walnoten. Druppel de dressing over de salade. Het karameliseren van de noten: Verhit de boter met de suiker in een steelpannetje. Roer niet want dan komt het karameliseren niet goed op gang. Temper de hittebron nadat de omzetting naar karamel heeft plaatsgevonden. Roer de noten door de karamel tot ze er aan alle kanten mee bedekt zijn. Schep de noten op een stuk bakpapier en laat het karamellaagje afkoelen en hard worden. Hartig en zoet gaan mooi samen in deze salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |