![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| abrikozen-kokospudding, 4 p., Zuid-Afrika ![]() 225 g zelfrijzend bakmeel 1 tl bakpoeder snufje zout 150 g suiker 60 g zachte boter 2 eieren 1 tl vanille-extract 100 ml melk 1 blik (400 g) abrikozen op siroop 60 g geraspte kokos 3 el abrikozenjam voor de saus: 125 ml siroop van de abrikozen 375 ml water (zie Info) 100 g suiker 50 g boter Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ovenschaal in met wat boter Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout. Mix in een andere kom de suiker en boter tot een romig geheel en voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Roer het vanille-extract door de melk. Voeg om beurten het zelfrijzend bakmeelmengsel en de melk toe aan de kom met het suiker-boter-eierenmengsel. Klop het geheel tot een egaal beslag. Schep de helft van het beslag in de ovenschaal. Leg de abrikozenhelften op het beslag en schep een klein beetje abrikozenjam in elke holte. Strooi de kokos over de abrikozen. Schep de rest van het beslag in de ovenschaal, de abrikozen verdwijnen dus uit het zicht. Strijk het beslag glad. Bak de pudding 30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Verhit in een pannetje de ingrediënten voor de saus. Roer tot de suiker is opgelost en laat de saus dan 5 minuten zachtjes koken. Haal de pudding uit de oven en giet er de warme saus over. Serveer de pudding. Dit is werkelijk een heerlijk toetje. Erg zoet maar erg lekker. Wil je het minder zoet, laat dan een deel van de suiker voor de saus achterwege. Ik voeg overigens maar een klein beetje water aan de saus toe, absoluut geen 375 ml want dan krijg je waterige limonade in plaats van een wat stroperige saus. Ik giet de saus pas over (en om) de pudding nadat ik die op bordjes geschept heb. Je kunt er het dessert aantrekkelijker door uit laten zien. Houd wat abrikozen achter voor de garnering. Het dessert wordt er alleen maar zonniger van. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |