R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ANUSHABUR
Armeense kerst-pudding, dessert, 8 p., Armenië


450 g onbewerkte tarwegraankorrels
240 g suiker, kan vervangen worden door...
honing, maple syrup of molasse
1 kop gedroogde abrikonzen
1 kop blonde rozijnen
1 kop walnoten
1 kop geblancheerde amandelen
1 kop granaatappelzaden
1 tl oranjebloesemwater of rozenwater


Bereiding

De dag ervoor: dompel de graankorrels in een kom koud water en zet die terzijde.

Giet het welwater af, doe de graankorrels met vers water in een kookpan en laat ze op lage temperatuur rustig garen tot ze openbarsten.
Voeg dan de suiker of een van de alternatieven toe en daarop aansluitend het gedroogde fruit en de noten.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes bubbelen en voeg dan het oranjebloesem - of rozenwater toe. Roer even en laat het geheel afkoelen.

Bewaar anushabur tot je die wilt gaan serveren in de koelkast.

Serveer het dessert rijk gegarneerd met extra fruit, noten en granaatappelzaden in een ruime, ronde, lage schaal.


Info


Anushabur, letterlijk "zoete brij of pap" is een dessert dat in Armenië tradioneel ter tafel komt tijdens de kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Tarwe graankorrels zijn voor de volken in de Levant symbool van viering,  oogst en overvloed, versus hongersnood. 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________