|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
450 g onbewerkte tarwegraankorrels 240 g suiker, kan vervangen worden door... honing, maple syrup of molasse 1 kop gedroogde abrikonzen 1 kop blonde rozijnen 1 kop walnoten 1 kop geblancheerde amandelen 1 kop granaatappelzaden 1 tl oranjebloesemwater of rozenwater Bereiding De dag ervoor: dompel de graankorrels in een kom koud water en zet die terzijde. Giet het welwater af, doe de graankorrels met vers water in een kookpan en laat ze op lage temperatuur rustig garen tot ze openbarsten. Voeg dan de suiker of een van de alternatieven toe en daarop aansluitend het gedroogde fruit en de noten. Laat het geheel een paar minuten zachtjes bubbelen en voeg dan het oranjebloesem - of rozenwater toe. Roer even en laat het geheel afkoelen. Bewaar anushabur tot je die wilt gaan serveren in de koelkast. Serveer het dessert rijk gegarneerd met extra fruit, noten en granaatappelzaden in een ruime, ronde, lage schaal.
Info
Anushabur, letterlijk "zoete brij of pap" is een dessert dat in Armenië tradioneel ter tafel komt tijdens de kerstdagen en nieuwjaarsdag. Tarwe graankorrels zijn voor de volken in de Levant symbool van viering, oogst en overvloed, versus hongersnood.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |