I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
K
I
N
T
E
R
N

N
T
E
R
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ANSJOVISPALMIERS-

circa 40 stuks, Frankrijk

reeks 515 (141K)



1 rechthoek bladerdeeg van 25 bij 42 cm
1 ei, losgeklopt
50 g ansjovis, uitgelekt
4 volle el fijngemalen parmezaanse kaas


Bereiding


Leg het bladerdeeg met één van de lange zijdes naar je toe op je werkblad.
Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei.
Leg op het bladerdeeg van links naar rechts op dezelfde afstand van elkaar 4 rijen ansjovis. Leg de ansjovisjes in de lengte.
Verdeel de parmezaanse kaas over de deegstroken tussen de rijen ansjovis.

Rol het deeg vanuit de lange zijde die naar je toe ligt tot het midden op.
Rol vervolgens het deeg vanuit de andere lange zijde naar het midden toe op.
Bestrijk de rolletjes voor je ze voorzichtig tegen elkaar aandrukt met geklopt ei zodat ze goed aan elkaar blijven plakken.
Leg de dubbele bladerdeegrol vervolgens in de koelkast om wat steviger te worden.

Haal het deeg na minimaal een half uur rusttijd uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Snijd de dubbele rol met een scherp mesje in schijfjes van een centimeter breed.
Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de palmiers 12 à 15 minuten tot het deeg knapperig en goudbruin is.


Info


Palmier is het Franse woord voor palmboom. Nog suggestiever is de Amerikaanse benaming voor dit soort koekjes namelijk olifants-oren.
Van huis uit zijn palmiers bladerdeegkoekjes met veel suiker, gegeten als dessert en als koffiekoekje. Maar waarom zouden we alleen maar zoete koekjes bakken, hartige palmiers zijn zo mogelijk nog onweerstaanbaarder, zeker deze ansjovispalmiers, die in een mum van tijd verorberd zullen worden.
Mocht je ooit op deze ansjovispalmiers uitgekeken zijn, probeer dan eens kaaspalmiers of pestopalmiers of zongedroogde tomaten met rozemarijnpalmiers of cranberry, pistachio en geitenkaaspalmiers. Het zijn maar wat ideetjes....


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________