I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A K I N T E R N N T E R |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ANSJOVISPALMIERS-
circa 40 stuks, Frankrijk
![]() 1 rechthoek bladerdeeg van 25 bij 42 cm 1 ei, losgeklopt 50 g ansjovis, uitgelekt 4 volle el fijngemalen parmezaanse kaas
Bereiding
Leg het bladerdeeg met één van de lange zijdes naar je toe op je werkblad. Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei. Leg op het bladerdeeg van links naar rechts op dezelfde afstand van elkaar 4 rijen ansjovis. Leg de ansjovisjes in de lengte. Verdeel de parmezaanse kaas over de deegstroken tussen de rijen ansjovis. Rol het deeg vanuit de lange zijde die naar je toe ligt tot het midden op. Rol vervolgens het deeg vanuit de andere lange zijde naar het midden toe op. Bestrijk de rolletjes voor je ze voorzichtig tegen elkaar aandrukt met geklopt ei zodat ze goed aan elkaar blijven plakken. Leg de dubbele bladerdeegrol vervolgens in de koelkast om wat steviger te worden. Haal het deeg na minimaal een half uur rusttijd uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de dubbele rol met een scherp mesje in schijfjes van een centimeter breed. Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bak de palmiers 12 à 15 minuten tot het deeg knapperig en goudbruin is. Palmier is het Franse woord voor palmboom. Nog suggestiever is de Amerikaanse benaming voor dit soort koekjes namelijk olifants-oren. Van huis uit zijn palmiers bladerdeegkoekjes met veel suiker, gegeten als dessert en als koffiekoekje. Maar waarom zouden we alleen maar zoete koekjes bakken, hartige palmiers zijn zo mogelijk nog onweerstaanbaarder, zeker deze ansjovispalmiers, die in een mum van tijd verorberd zullen worden. Mocht je ooit op deze ansjovispalmiers uitgekeken zijn, probeer dan eens kaaspalmiers of pestopalmiers of zongedroogde tomaten met rozemarijnpalmiers of cranberry, pistachio en geitenkaaspalmiers. Het zijn maar wat ideetjes.... naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |