R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ANDIJVIESALADE
4 p.,Italië





45 g ansjovis in olie ( blik/potje)
2 à 3 el kappertjes
2 el witte balsamico
1 flinke teen knoflook
4 el olijfolie
1 krop andijvie
50 g pecorino of parmezaanse kaas
8 zongedroogde tomaatjes op olie

voor de garnering:
wat zwarte olijven


Bereiding


Was de andijvie en snijd die in niet te fijne repen.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in niet te fijne stukjes.

Pureer de helft van de ansjovis, 1 el kappertjes, de knoflook, de  balsamico en de olie  tot een dressing.
Breng de dressing op smaak met peper, zout zal niet nodig zijn..
Snijd de resterende ansjovis in kleine stukjes.

Schep in een ruime kom de dressing door de salade. Doe de salade over op een serveerschaal of verdeel ze over 4 bordjes.
Verdeel de zongedroogde tomaatjes, de stukjes ansjovis, de olijven en 1 eetlepel kappertjes over de salade en en schaaf er krullen pecorino of parmezaanse kaas over.


Info













naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________