R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
ANDIJVIESALADE 4 p.,Italië 45 g ansjovis in olie ( blik/potje) 2 à 3 el kappertjes 2 el witte balsamico 1 flinke teen knoflook 4 el olijfolie 1 krop andijvie 50 g pecorino of parmezaanse kaas 8 zongedroogde tomaatjes op olie voor de garnering: wat zwarte olijven Bereiding Was de andijvie en snijd die in niet te fijne repen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in niet te fijne stukjes. Pureer de helft van de ansjovis, 1 el kappertjes, de knoflook, de balsamico en de olie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper, zout zal niet nodig zijn.. Snijd de resterende ansjovis in kleine stukjes. Schep in een ruime kom de dressing door de salade. Doe de salade over op een serveerschaal of verdeel ze over 4 bordjes. Verdeel de zongedroogde tomaatjes, de stukjes ansjovis, de olijven en 1 eetlepel kappertjes over de salade en en schaaf er krullen pecorino of parmezaanse kaas over. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |