![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 à 6 porties, Maleisië voor het parathadeeg: 150 g volkorenmeel plus extra voor bestuiven 1 tl zout 2 à 3 el ghee, voor het bakken om er bij te serveren: muntyoghurt, chutney of een salade voor het eimengsel: 4 eieren, geklopt 1/2 rode ui, fijngehakt 1 teen knoflook, geperst 5 à 6 kerstomaatjes, grof gehakt 4 el verse koriander, fijngehakt 2 tl komijnzaad, getoast Bereiding Meng in een kom de bloem, het zout en 75 ml warm water. Kneed deze ingrediënten tot een zacht deeg, wat water toevoegend indien dat nodig is. Dek het deeg af, leg het terzijde en laat het 10 minuten rusten. Snijd ondertussen de groente. Klop de eieren los in een kom. Voeg de andere ingrediënten voor het eimengsel toe en roer ze door de de geklopte eieren. Neem een hoeveelheid deeg ter grootte van een golfbal en maak er een bolletje van. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het bolletje uit tot een cirkel met een dikte van 1 mm. Verhit 1 tl ghee in een ruime koekenpan en bak er op middelhoge temperatuur de parartha aan beide kanten lichtbruin in (1 à 2 minuten per kant). Neem de paratha uit de pan en doe er wat meer ghee in. Lepel 1/4 deel van het eimengsel in de pan. Plaats als het mengsel begint te sissen de paratha terug in de pan op het eimengsel. Bak het geheel een paar minuten tot het eimengsel zich aan de paratha gehecht heeft en de paratha zelf doorgaard is. Draai de paratha om en schuif die vervolgens op een voorverwarmd bord. Houd de paratha warm of eet die meteen met mintyoghurt, chutney of een salade. Herhaal deze werkwijze voor de overige 3 pararatha's en de rest van het eimengsel. Een lekkere snack voor late trek.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |