R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ANDA PARATHA
4 à 6 porties, Maleisië

voor het parathadeeg:
150 g volkorenmeel plus extra voor bestuiven
1 tl zout
2 à 3 el ghee, voor het bakken

om er bij te serveren:
muntyoghurt, chutney of een salade

voor het eimengsel:
4 eieren, geklopt
1/2 rode ui, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
5 à 6 kerstomaatjes, grof gehakt
4 el verse koriander, fijngehakt
2 tl komijnzaad, getoast


Bereiding


Meng in een kom de bloem, het zout en 75 ml warm water. Kneed deze ingrediënten tot een zacht deeg, wat water toevoegend indien dat nodig is.

Dek het deeg af, leg het terzijde en laat het 10 minuten rusten. Snijd ondertussen de groente.

Klop de eieren los in een kom. Voeg de andere ingrediënten voor het eimengsel toe en roer ze door de de geklopte eieren.

Neem een hoeveelheid deeg ter grootte van een golfbal en maak er een bolletje van. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het bolletje uit tot een cirkel met een dikte van 1 mm.

Verhit 1 tl ghee in een ruime koekenpan en bak er op middelhoge temperatuur de parartha aan beide kanten lichtbruin in (1 à 2 minuten per kant).

Neem de paratha uit de pan en doe er wat meer ghee in.
Lepel 1/4 deel van het eimengsel in de pan. Plaats als het mengsel begint te sissen de paratha terug in de pan op het eimengsel. Bak het geheel een paar minuten tot het eimengsel zich aan de paratha gehecht heeft en de paratha zelf doorgaard is.
Draai de paratha om en schuif die vervolgens op een voorverwarmd bord. Houd de paratha warm of eet die meteen met mintyoghurt, chutney of een salade.

Herhaal deze werkwijze voor de overige 3 pararatha's en de rest van het eimengsel.

Info


Een lekkere snack voor late trek.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________