R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ANANAS-KOMKOMMERSALADE
4 p., Thailand





1 komkommer
1 ananas
1 rode ui
1 bosje waterkers

3 el citroensap
2 el sojasaus
1 tl suiker
1 tl chilisaus
2 el fijngesneden verse munt


Bereiding


Schil de komkommer en snijd die in de lengte in 4 repen.
Schep het zaad uit de repen en snijd iedere reep overdwars in stukjes van 1 centimeter. Doe ze in een kom.

Schil de ananas en snijd die in de lengte 8 in stukken.
Snijd de 8 stukken ananas overdwars in schijfjes van 1 centimeter. Doe ze eveneens in de kom.

Pel de ui en snijd die in dunne ringen. Snijd ze in vieren.
 
Voeg de waterkers en de ui toe en meng alle ingrediënten voorzichtig.

Klop in een kom het citroensap, de sojasaus, suiker en chilisaus tot een dressing.
Schep de fijngesneden munt door de dressing.

Schenk de dressing over de salade en schep het geheel luchtig om.
Doe de salade over op een serveerschaal.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________