![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, India 1 ananas 2 tl plantaardige olie 1/2 tl komijnzaad 1/4 tl venkelzaad 1/4 tl nigellazaad 4 kardamompeulen, geplet 1/2 tl grof gemalen zwarte peper 3 cm vingerdikke gember 1/2 rode chilipeper, sterkte/soort naar smaak 2 el witte wijnazijn of een andere heldere azijn 1 el suiker 1/4 tl zout Bereiding Snijd het ananasvruchtvlees in stukjes. Vang daarbij vrijkomend sap op. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een steelpan en voeg de komijn-, venkel- en nigellazaden, de kardamompeulen en de zwarte peper toe. Bak ze een minuut tot de aroma's vrijkomen. Voeg de gember en chili toe en bak ze een halve minuut mee. Voeg de stukjes ananas en het vrijgekomen ananassap toe en roer tot ze bedekt zijn met de specerijen. Voeg zoveel water toe dat de stukjes ananas er door bedekt worden en breng het aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het geheel rustig pruttelen tot de ananas zacht en wat papperig is en de vloeistof voor een deel is gereduceerd (15 à 20 minuten). Voeg de wijnazijn, zout en suiker toe en laat de chutney nog 2 à 3 minuten pruttelen of tot de gewenste consistentie bereikt is. Laat de chutney afkoelen en doe die in een glazen pot. Bewaar de chutney in de koelkast. Daar blijft- ie ongeveer een week goed.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|