I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ANANAS, BASILICUM EN KOMKOMMERSALADE

4 p.





1/2 ananas
1 komkommer
1/2 kop basilicumblaadjes
1 el olijfolie
zout en peper naar smaak


Bereiding


Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepeltje het zaad. Snijd de komkommerhelften in smalle reepjes.

Halveer de ananas. Verwijder van 1 helft de harde kern en de schil. Snijd het vruchtvlees (in de breedte) in repen van bijna een centimeter dik. Snijd iedere reep vervolgens in niet te kleine stukken.
Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Scheur grote blaadjes in kleinere stukken.

Grill de stukken ananas in een grillpan tot ze grillstrepen vertonen (circa 2 minuten per kant). Laat de stukken ananas afkoelen en meng ze vervolgens voorzichtig met de komkommer, de blaadjes basilicum, de olijfolie en zout en peper.


Info


Een verrassende combinatie van smaken, zoet, fris en kruidig tegelijk. De olijfolie brengt de smaken meesterlijk samen, maak er maar 2 eetlepels van. Wees ook niet te zuinig met zout en peper.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________