I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ANANAS, BASILICUM EN KOMKOMMERSALADE
4 p.
1/2 ananas 1 komkommer 1/2 kop basilicumblaadjes 1 el olijfolie zout en peper naar smaak Bereiding Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepeltje het zaad. Snijd de komkommerhelften in smalle reepjes. Halveer de ananas. Verwijder van 1 helft de harde kern en de schil. Snijd het vruchtvlees (in de breedte) in repen van bijna een centimeter dik. Snijd iedere reep vervolgens in niet te kleine stukken. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Scheur grote blaadjes in kleinere stukken. Grill de stukken ananas in een grillpan tot ze grillstrepen vertonen (circa 2 minuten per kant). Laat de stukken ananas afkoelen en meng ze vervolgens voorzichtig met de komkommer, de blaadjes basilicum, de olijfolie en zout en peper. Een verrassende combinatie van smaken, zoet, fris en kruidig tegelijk. De olijfolie brengt de smaken meesterlijk samen, maak er maar 2 eetlepels van. Wees ook niet te zuinig met zout en peper. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |