R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AMERICAN PANCAKES
Amerikaanse pannenkoeken, 4 p





300 g meel
600 ml melk gemengd met yoghurt
4 el suiker
10 g bakpoeder
6 eieren
zout

verder:
olijfolie
ahornsiroop


Bereiding


Klop met een garde de eieren tot een lichtschuimige massa.
Meng 300 ml melk en 300 ml yoghurt of 200 ml melk en 400 ml yoghurt.
Voeg terwijl je klopt geleidelijk het melk-yoghurtmengsel, meel, bakpoeder, zout en suiker aan de eieren toe.
Voeg wat extra melk toe als het beslag te dik is maar laat het wel een stevig, licht-vloeibaar beslag blijven.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet er steeds een theelepel olijfolie in en bak pannenkoeken tot het beslag op is.

Voeg voor een goed resultaat beslist niet meer olie toe dan is aangegeven. Draai evenmin het vuur hoger.

American pancakes smaken goed met ahornsiroop, suikerstroop of vruchten en kwark.


Info


Je kunt voor het beslag ook karnemelk gebruiken in plaats van melk of een combinatie van melk en yoghurt.

American pancakes zijn door de vele eieren en het bakpoeder een stuk luchtiger dan de gemiddelde Nederlandse pannenkoek.
De pannenkoeken worden op lage temperatuur gebakken zodat ze tijdens het bakken voldoende kunnen rijzen. Ze zijn uiteindelijk dus wat dikker.
Daarnaast zijn American pancakes gemiddeld ook kleiner.  Er wordt voor een pannenkoek minder beslag gebruikt en het beslag vloeit minder gemakkelijk uit.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________