|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Amerikaanse koolsalade, 8 p 1 grote witte kool, geschaafd 1 ui, fijngesneden of geraspt 1/2 groene paprika, fijngesneden 1/2 tl citroensap 1 el karweizaad (kummel) voor de dressing: 175 ml slagroom 75 ml zure room 1 el franse mosterd 3 el citroensap 1 el suiker zout en peper naar smaak 1 el bloem olie optioneel: 1 flinke wortel, geraspt of julienne gesneden 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes Bereiding Doe de kool, de ui, de groene peper en het citroensap in een slakom. Schep de ingrediënten om tot ze goed gemengd zijn. Doe alle ingredientën voor de dressing in een kom en meng ze. Giet de dressing over de salade. Voeg het karweizaad toe. Schep de salade om tot de dressing helemaal is opgenomen. Zet de salade in de koelkast. Laat ze daar minstens een uur staan. Schep de salade voor het opdienen nog eens om. Witte kool bevat veel vitamine C, namelijk 29 mg per ons. Bij koken blijft daar 15 mg van over. Zo'n Amerikaanse coleslaw is dus zo gek nog niet. De kool bevat bovendien thiocyanaat (een stof die een antibiotische werking heeft) en bevat in tegenstelling tot veel andere groenten vrijwel geen nitraat. Coleslaw is een "veramerikanisering" van het Nederlandse woord "koolsalade". De salade heeft niettemin Ierse "roots". In Ierland werd de salade gewoonlijk tegen het einde van de maand bereid met overgebleven groenten en room. De variatie in "coleslaw" is groot. Vaak worden er geraspte of julienne gesneden wortels aan toegevoegd, in mindere mate ook appels, uien, lente-ui, paprika's, rode kool, ananas, kaas en diverse kruiden en specerijen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |