![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
AMANDELPUDDING
6 p., Algerije
![]() 150 g kristalsuiker 150 g ontvelde amandelen 50 g boter 80 g rijstmeel 250 ml slagroom 750 ml melk 50 g suiker 1 el oranjebloesemwater voor de garnering: citroenmelisseblaadjes
Bereiding
Maak de pudding een paar uur voor je die wilt serveren. Laat in een pannetje de suiker smelten en karameliseren. Roer de amandelen door de gekarameliseerde suiker. Voeg de boter toe en roer tot die helemaal opgenomen is. Schep de massa op een stuk bakpapier en spreid die meteen uit. De amandelen moeten zoveel mogelijk los van elkaar liggen. Klop met een garde het rijstmeel door de slagroom. Doe de melk met de suiker in een pan en breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook. Neem de pan vervolgens van het fornuis en roer er het rijstmeel-slagroommengsel door. Zet de pan terug op het vuur en laat het geheel onder voortdurend roeren 7 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan weer van het fornuis en roer er het oranjebloesemwater en de amandelen door. Bewaar een paar amandelen voor de garnering.. Stort de pudding in een grote schaal of individuele schaaltjes. Laat de pudding wat afkoelen en zet die vervolgens in de koelkast. Garneer de pudding met wat amandelen en citroenmelisseblaadjes.
Info
De 50 g boter voor de karamel mag gerust wat minder zijn (30 à 35 g). Méér boter wordt naar mijn bevinding door de karamel niet opgenomen. Een heerlijke pudding overigens!
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |