R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AMANDELPUDDING

6 p., Algerije






150 g kristalsuiker
150 g ontvelde amandelen
50 g boter

80 g rijstmeel
250 ml slagroom
750 ml melk
50 g suiker
1 el oranjebloesemwater

voor de garnering:
citroenmelisseblaadjes


Bereiding


Maak de pudding een paar uur voor je die wilt serveren.

Laat in een pannetje de suiker smelten en karameliseren.
Roer de amandelen door de gekarameliseerde suiker.
Voeg de boter toe en roer tot die helemaal opgenomen is.
Schep de massa op een stuk bakpapier en spreid die meteen uit. De amandelen moeten zoveel mogelijk los van elkaar liggen.

Klop met een garde het rijstmeel door de slagroom.

Doe de melk met de suiker in een pan en breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook. Neem de pan vervolgens van het fornuis en roer er het rijstmeel-slagroommengsel door.
Zet de pan terug op het vuur en laat het geheel onder voortdurend roeren 7 minuten zachtjes doorkoken.

Neem de pan weer van het fornuis en roer er het oranjebloesemwater en de amandelen door. Bewaar een paar amandelen voor de garnering..
Stort de pudding in een grote schaal of individuele schaaltjes.
Laat de pudding wat afkoelen en zet die vervolgens in de koelkast.

Garneer de pudding met wat amandelen en citroenmelisseblaadjes.
 

Info


De 50 g boter voor de karamel mag gerust wat minder zijn  (30 à 35 g). Méér boter wordt naar mijn bevinding door de karamel niet opgenomen.

Een heerlijke pudding overigens!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________