|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| aardappels met bamboescheuten, 4 p.,Tibet 1 kop bamboescheuten 2 koppen aardappel, in blokjes (1 à 1 1/2 cm) 1 kop zwarte-ogenbonen, een nacht geweekt 1/2 kop ui, fijngesneden 2 rode chilipepers 1 tl gemalen komijn 1 tl chilipoeder 1 tl knoflook, fijngesneden 1 tl gember, fijngesneden 1/2 tl kurkuma 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1 kop kippen- of groentenbouillon 1/2 kop yoghurt 1 kop gehakte tomaten 2 el olie zout naar smaak voor de garnering: 2 el fijngehakte koriander Bereiding Verhit de olie en sauteer er de chilipepers in tot ze donker kleuren. Voeg de stukjes ui toe en sauteer ze tot ze lichtbruin zijn. Voeg de komijn, chilipoeder, knoflook, gember, kurkuma en zout toe en bak ze mee tot ze geur afgeven. Voeg de blokjes aardappel toe en sauteer ze minimaal 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de geweekte bonen de bamboescheuten en de tomaten toe en laat ze op temperatuur komen. Voeg de yoghurt en de bouillon toe. Roer en breng ze aan de kook. Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de aardappels en de bonen gaar zijn en de jus de gewenste dikte heeft gekregen (15 à 20 minuten). Garneer alu tama met fijngehakte koriander Serveer er rijst bij. Dit curry-aardappelgerecht onderscheidt zich van Indiase en Zuid-Aziatische curries door de toevoeging van bamboescheuten. In de Oost Aziatische keukens zoals de Chinese worden wel bamboescheuten gebruikt maar ze verwerken in een curry is bijzonder. Hetzelfde gerecht -maar dan anders - maakt ook deel uit van de Nepalese keuken.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|