R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ALU TAMA
 aardappels met bamboescheuten, 4 p.,Tibet

1 kop bamboescheuten
2 koppen aardappel, in blokjes (1 à 1 1/2 cm)
1 kop zwarte-ogenbonen, een nacht geweekt
1/2 kop ui, fijngesneden
2 rode chilipepers
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl knoflook, fijngesneden
1 tl gember, fijngesneden
1/2 tl kurkuma
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1 kop kippen- of groentenbouillon
1/2 kop yoghurt
1 kop gehakte tomaten
2 el olie
zout naar smaak

voor de garnering:
2 el fijngehakte koriander


Bereiding


Verhit de olie en sauteer er de chilipepers in tot ze donker kleuren.

Voeg de stukjes ui toe en sauteer ze tot ze lichtbruin zijn.

Voeg de komijn, chilipoeder, knoflook, gember, kurkuma en zout toe en bak ze mee tot ze geur afgeven.
 
Voeg de blokjes aardappel toe en sauteer ze minimaal 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de geweekte bonen de bamboescheuten en de tomaten toe en laat ze op temperatuur komen.

Voeg de yoghurt en de bouillon toe. Roer en breng ze aan de kook.

Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de aardappels en de bonen gaar zijn en de jus de gewenste dikte heeft gekregen (15 à 20 minuten).

Garneer alu tama met fijngehakte koriander

Serveer er rijst bij.


Info


Dit curry-aardappelgerecht onderscheidt zich van Indiase en Zuid-Aziatische curries door de toevoeging van bamboescheuten.
In de Oost Aziatische keukens zoals de Chinese worden wel bamboescheuten gebruikt maar ze verwerken in een curry is bijzonder.
Hetzelfde gerecht -maar dan anders - maakt ook deel uit van de Nepalese keuken. 


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________