![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
ALICE SPRINGS CHICKEN
kipgerecht, 4 p., Australië
![]() 4 kipfilets 1 el plantaardige olie 300 g champignons, in schijfjes 2 el boter zout en zwarte peper, naar smaak paprikapoeder 12 schijfjes bacon 90 g Monterey Jack kaas, geraspt 90 g gerijpte Cheddar, geraspt 150 ml honing-mosterddressing voor de honing-mosterddressing: 1 el honing 1 el mosterd 2 el citroensap 4 el olijfolie peper Bereiding Meng in een kom de ingredienten voor de honing-mosterddressing. Voeg de kipfilets toe en schep ze om zodat ze aan alle kanten met de dressing bedekt raken. Zet de kom met de filets in de koelkast en laat ze minstens 2 uur -beter nog een hele nacht- marineren. Verhit de olie in een bakpan en bak de kipfilets 4 minuten aan iedere kant. Doe de filets in een ovenbestendige schaal en bestrijk ze met de in de kom achtergebleven honing-mosterdsaus. Kruid de filets grondig met peper en zout en bedek ze met de baconschijfjes. Doe de boter in een pan en bak de champignons tot ze zacht zijn. Schep de champignons over de kipfilets en strooi er de geraspte kaas over. Bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet de schaal in een op 180 C voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 20 minuten. Controleer of na die tijd de kaas is gesmolten en of de filets helemaal gaar zijn. Strooi tenslotte wat paprikapoeder over het geheel. Doe de in de schaal achtergebleven saus in een kommetje en zet dat op tafel. ![]() Info Een heerlijk licht-zoet en hartig comfort-food-kippetje dat naar alle waarschijnlijkheid vanuit Alice Springs -een stad in Centraal-Australië- aan haar culinaire zegetocht begon. Wie, behalve vegetariërs en zij die gruwen van de combinatie gevogelte-honing, zal er weerstand kunnen bieden aan deze down-under vogel? Montery Jack is een Amerikaanse kaas (Californië) op basis van koemelk. Een goed alternatief is jonge Goudse kaas maar een dubbele hoeveelheid Cheddar kan ook. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |