R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ALGERIJNSE VISSOEP

6 p., Algerije






1 el olijfolie
1 flinke ui, in stukjes gesneden
3 tenen knoflook
circa 300 g tomaatblokjes (blik)
1 tl paprika
een plukje fijngewreven safraan
zout en peper, naar smaak
2 flinke aardappels, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
2 l kippenbouillon
900 g stevige witte visfilet


Bereidingswijze


Verhit de olie in een grote pan en sauteer er de uisnippers in tot ze glazig zijn. 
Voeg de knoflook en tomaten toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de meeste vloeistof is verdampt.

Voeg paprikapoeder, safraan, stukjes aardappel, stukjes bleekselderij en de bouillon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg de vis toe en laat die meegaren tot de vis gaat "vlokken" (uiteenvallen).


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________