R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ALGERIJNSE TOMATENSOEP

6 p., Algerije





500 g tomaten
200 g ui
1 takje munt
3 chilipepers
30 g boter
zout en peper
1 l heet water
350 g lamsvlees (schouder)
125 g gedroogde abrikozen


Bereiding


Ontvel de tomaten, verwijder de pulp en snijd het vruchtvlees in stukken.
Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
Hak de munt fijn.
Hak of snijd de chilipepers fijn.

Verhit de boter in een grote soeppan en bak er de tomaten, uien, munt en chilipepers in aan.
Voeg peper en zout toe.
Giet als de ingrediënten licht gebruind zijn het water in de pan en breng het aan de kook.
Voeg het lamsvlees en de gedroogde abrikozen toe en laat het geheel met het deksel op de pan 1 1/2 uur op laag vuur staan.

Neem het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en voeg het weer aan de soep toe.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.

Direkt serveren.


Info


Drie pepers zal voor menigeen te "spicy" zijn.  Verwijder voor een minder hete soep in ieder geval de zaden en ga wat betreft de hoeveelheid pepers op je eigen smaak af.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________