R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
ALGERIJNSE TOMATENSOEP
6 p., Algerije
500 g tomaten 200 g ui 1 takje munt 3 chilipepers 30 g boter zout en peper 1 l heet water 350 g lamsvlees (schouder) 125 g gedroogde abrikozen
Bereiding
Ontvel de tomaten, verwijder de pulp en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Hak de munt fijn. Hak of snijd de chilipepers fijn. Verhit de boter in een grote soeppan en bak er de tomaten, uien, munt en chilipepers in aan. Voeg peper en zout toe. Giet als de ingrediënten licht gebruind zijn het water in de pan en breng het aan de kook. Voeg het lamsvlees en de gedroogde abrikozen toe en laat het geheel met het deksel op de pan 1 1/2 uur op laag vuur staan. Neem het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en voeg het weer aan de soep toe. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Direkt serveren.
Info
Drie pepers zal voor menigeen te "spicy" zijn. Verwijder voor een minder hete soep in ieder geval de zaden en ga wat betreft de hoeveelheid pepers op je eigen smaak af.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |