R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ALGÄUER KÄSESUPPE
voorgerecht, 4 p., Duitsland






2 uien
1 teen knoflook
1 el boter
100 ml witte wijn
400 ml vleesbouillon
200 ml melk
200 ml slagroom
200 g (Algäuer) Emmentaler, vers geraspt
zout en peper
nootmuskaat

voor erbij:
geroosterde blokjes witbrood


Bereiding


Pel de uien en snijd ze fijn.
Verhit de boter en fruit er 5 minuten de uisnippers in.
Pers de knoflook en fruit die een minuutje mee.
Voeg de witte wijn toe en als die wat gereduceerd is de bouillon, de melk en de slagroom.
Breng de soep aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag.
Voeg de geraspte kaas in gedeelten toe.
Roer door de soep tot alle kaas gesmolten is.
Pureer de soep.
Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Serveer de soep met geroosterde blokjes witbrood.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________