R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AKKRA
gefrituurde zwarte ogenbonen"fritters", appetizers, Senegal

450 g zwarte ogenbonen
1 ui, grof gesneden
1/4 à 1/2 kop water
1 à 2 el pepersaus
zout en peper naar smaak
olie voor het frituren


Bereiding


Wel de bonen een nacht in ruim koud water.

Wrijf de volgende dag de bonen in de kom water tussen je handen heen en weer om ze van hun velletje te ontdoen. De velletjes zullen naar boven drijven en zijn dan makkelijk met een schuimspaan te verwijderen.

Giet het welwater af en laat de bonen uitlekken.

Blend de bonen samen met de ui tot puree. Voeg er zoveel water aan toe als nodig is voor de vorming van een dikke pasta. Breng de pasta op smaak met de hete saus en zout en peper.

Verhit een laagje olie (ca 2 1/2 cm) in een sauteerpan (ca 180 C). Laat verschillende eetlepels beslag in de olie zakken en bak /frituur die tot ze mooi gebruind zijn. Laat de "fritters" even op een met keukenpapier bedekt bord uitlekken.
Serveer ze met een kommetje hete pepersaus als dip.


Info












naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________