![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gefrituurde zwarte ogenbonen"fritters", appetizers, Senegal 450 g zwarte ogenbonen 1 ui, grof gesneden 1/4 à 1/2 kop water 1 à 2 el pepersaus zout en peper naar smaak olie voor het frituren Bereiding Wel de bonen een nacht in ruim koud water. Wrijf de volgende dag de bonen in de kom water tussen je handen heen en weer om ze van hun velletje te ontdoen. De velletjes zullen naar boven drijven en zijn dan makkelijk met een schuimspaan te verwijderen. Giet het welwater af en laat de bonen uitlekken. Blend de bonen samen met de ui tot puree. Voeg er zoveel water aan toe als nodig is voor de vorming van een dikke pasta. Breng de pasta op smaak met de hete saus en zout en peper. Verhit een laagje olie (ca 2 1/2 cm) in een sauteerpan (ca 180 C). Laat verschillende eetlepels beslag in de olie zakken en bak /frituur die tot ze mooi gebruind zijn. Laat de "fritters" even op een met keukenpapier bedekt bord uitlekken. Serveer ze met een kommetje hete pepersaus als dip.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |