R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| paprikasaus, Kroatië rode paprika aubergines knoflook azijn peper en zout olijfolie Bereiding Verwarm de oven voor op 250 C en rooster de paprika's en aubergines tot de schil gaat blakeren. Neem ze uit de oven, doe ze in een plastic zak, sluit die en laat ze er in afkoelen. Verwijder het vel van de groenten. Verwijder van de paprika's ook het zaad. Pureer de groenten. Pers de knoflookteentjes en roer ze mét de azijn door de groentenpuree. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg terwijl je roert olijfolie toe tot de massa licht vloeibaar is. Deze paprikasaus is een verrijking voor veel (Kroatische) gerechten, bijvoorbeeld cevapcici. Ajvar wordt in Kroatïe in grote hoeveelheden bereid en vervolgens ingemaakt voor gebruik in de winterperiode. Daarbij hanteert men de volgende verhoudingen (gebaseerd op gewicht): op 30 delen paprika gebruikt men 1 deel olie en op 6 delen paprika gebruikt men 1 deel aubergine. Voorbeeld: op 3 kilo paprika gebruikt men 100 gram olie en 500 gram aubergine. Voeg de overige ingrediënten naar smaak toe. Wees niet zuinig met knoflook en azijn. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |