R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AJVAR
paprikasaus, Kroatië






rode paprika
aubergines
knoflook
azijn
peper en zout
olijfolie


Bereiding


Verwarm de oven voor op 250 C en rooster de paprika's en aubergines tot de schil gaat blakeren.
Neem ze uit de oven, doe ze in een plastic zak, sluit die en laat ze er in afkoelen.

Verwijder het vel van de groenten. Verwijder van de paprika's ook het zaad.
Pureer de groenten.
Pers de knoflookteentjes en roer ze mét de azijn door de groentenpuree.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Voeg terwijl je roert olijfolie toe tot de massa licht vloeibaar is.


Info


Deze paprikasaus is een verrijking voor veel (Kroatische) gerechten, bijvoorbeeld cevapcici.

Ajvar wordt in Kroatïe in grote hoeveelheden bereid en vervolgens ingemaakt voor gebruik in de winterperiode.
Daarbij hanteert men de volgende verhoudingen (gebaseerd op gewicht): op 30 delen paprika gebruikt men 1 deel olie en op 6 delen paprika gebruikt men 1 deel aubergine.
Voorbeeld: op 3 kilo paprika gebruikt men 100 gram olie en 500 gram aubergine.
Voeg de overige ingrediënten naar smaak toe. Wees niet zuinig met knoflook en azijn.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________