R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip in kokossaus, 4 p., Indonesië 750 g kip, in stukken 2 uien, gesnipperd 2 à 3 teentjes knoflook 4 kemirienoten, geraspt 2 tl ketoembar (gemalen koriander) 2 tl laos (gemalen galangalwortel) 1 tl djintan (gemalen komijnzaad) 1 tl koenjit (gemalen geelwortel) 1 stengel sereh (gekneusd) of l tl gemalen sereh (citroengras) 1 tl goela djawa of bruine basterdsuiker 2 1/2 dl water 2 el tamarinde (asem) 1/2 tl trassie (garnalenpasta) 1/2 blok santen (kokoscrème) 2 à 3 el ketjap benteng manis (zoete ketjap) zonnebloemolie peper en zout Bereiding Fruit de ui met de knoflook in wat olie. Doe er de stukken kip bij en bak die aan alle kanten aan. Neem de stukken kip uit de pan en kruid ze met peper en zout. Doe de geraspte kemirienoten, de ketoembar, laos, djintan, sereh en koenjit in de pan. Roerbak ze tot de geuren vrijkomen. Voeg 2 1/2 deciliter heet water, de tamarinde, de goela djawa en de trassie toe. Doe de kip weer in de pan en laat die 45 à 60 minuten op laag vuur sudderen. Voeg na een half uur de santen toe en laat die oplossen. Voeg indien nodig nog wat water toe. Breng het geheel op smaak met de ketjap. Voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe. Verwijder voor het opdienen de serehstengel. Serveer witte rijst en een pittige groente, bijvoorbeeld toemis-boontjes, bij dit kipgerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |