R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AJAM OPOR
kip in kokossaus, 4 p., Indonesië





750 g kip, in stukken
2 uien, gesnipperd
2 à 3 teentjes knoflook
4 kemirienoten, geraspt
2 tl ketoembar (gemalen koriander)
2 tl laos (gemalen galangalwortel)
1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
1 tl koenjit (gemalen geelwortel)
1 stengel sereh (gekneusd) of l tl gemalen sereh (citroengras)
1 tl goela djawa of bruine basterdsuiker
2 1/2 dl water
2 el tamarinde (asem)
1/2 tl trassie (garnalenpasta)
1/2 blok santen (kokoscrème)
2 à 3 el ketjap benteng manis (zoete ketjap)
zonnebloemolie
peper en zout


Bereiding


Fruit de ui met de knoflook in wat olie. Doe er de stukken kip bij en bak die aan alle kanten aan.
Neem de stukken kip uit de pan en kruid ze met peper en zout.
Doe de geraspte kemirienoten, de ketoembar, laos, djintan, sereh en koenjit in de pan. Roerbak ze tot de geuren vrijkomen.
Voeg 2 1/2 deciliter heet water, de tamarinde, de goela djawa en de trassie toe.
Doe de kip weer in de pan en laat die 45 à 60 minuten op laag vuur sudderen.
Voeg na een half uur de santen toe en laat die oplossen. Voeg indien nodig nog wat water toe.
Breng het geheel op smaak met de ketjap. Voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
Verwijder voor het opdienen de serehstengel.


Info


Serveer witte rijst en een pittige groente, bijvoorbeeld toemis-boontjes, bij dit kipgerecht.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________