R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AJAM GOELAI KETJAP
kip in sojasaus, 4 à 6 personen, Maleisië





1 kip van 1 1/2 kilo, panklaar en in stukken gesneden
1 1/4 dl olie
2 el verse fijngestampte Spaanse pepers
een stukje kaneelpijp van 4 cm lang
3 kardemompeulen
3 kruidnagels
3 puntjes steranijs
1/4 l donkere sojasaus
3/4 l water
2 plakjes gedroogde tamarinde
1/2 el suiker
2 tomaten, in kwarten gesneden
2 groene Spaanse pepers, in de lengte doorgesneden
zout naar smaak

voor de kruidenpasta:
5 teentjes knoflook, in 4 stukjes gesneden
2 uien, gepeld en fijngehakt
een stukje verse gember van 2 cm dik


Bereiding


Stamp de knoflook, de uien en de gember in de vijzel fijn.

Verhit de olie in een ruime pan en bak er de kruidenpasta-ingrediënten in tot de geuren vrijkomen.
Voeg de gestampte pepertjes, de hele specerijen (het stukje kaneelpijp, de kardemompeulen, de kruidnagels en puntjes steranijs), de sojasaus, het water, de plakjes tamarinde en de suiker toe.
Schep alles goed om en breng het geheel aan de kook.

Leg de stukken kip in het vocht en laat ze op gematigde temperatuur met het deksel op de pan zachtjes gaar stoven.

Voeg de tomaten en de groene Spaanse peper toe en breng het gerecht op smaak met zout.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________