R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ________________
| Indonesië, 4 p 500 g kipfilet, in blokjes 2 el plantaardige olie 1 groene paprika, in stukjes gesneden 1 rode paprika, in stukjes gesneden 1 wortel, julienne gesneden 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 el maizena 1/4 kop sojasaus 250 g ananasstukjes (blik) 1 el azijn 1 el bruine suiker 1/2 tl gemalen gember zout en (chili)peper Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote koekenpan of wok en bruin er de stukjes kip in. Voeg de stukjes groene en rode paprika, de reepjes wortel en de fijngehakte knoflook toe en roerbak ze samen met de stukjes kip een paar minuten. Meng in een kommetje de maizena en de sojasaus. Giet het mengsel in de pan en voeg de ananasstukjes, het ananassap, de azijn, de suiker en de gemalen gember toe. Meng de ingrediënten en breng het geheel op temperatuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer ayam asam manis met rijst. Een licht, mild, ongecompliceerd maar smakelijk Indonesisch gerecht, dat snel te bereiden is. Wil je wat meer pit, voeg dan een in fijne reepjes gesneden rode chilipeper toe en vervang de gemalen gember door een stukje geraspte verse gemberwortel. Een teentje knoflook meer komt het geheel naar mijn smaak ten goede.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |