R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

________________
AJAM ASAM MANIS
Indonesië, 4 p


 

500 g kipfilet, in blokjes
2 el plantaardige olie
1 groene paprika, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 wortel, julienne gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el maizena
1/4 kop sojasaus
250 g ananasstukjes (blik)
1 el azijn
1 el bruine suiker
1/2 tl gemalen gember
zout en (chili)peper


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote koekenpan of wok en bruin er de stukjes kip in.
Voeg de stukjes groene en rode paprika, de reepjes wortel en de fijngehakte knoflook toe en roerbak ze samen met de stukjes kip een paar minuten.

Meng in een kommetje de maizena en de sojasaus.
Giet het mengsel in de pan en voeg de ananasstukjes, het ananassap, de azijn, de suiker en de gemalen gember toe.
Meng de ingrediënten en breng het geheel op temperatuur.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer ayam asam manis met rijst.


Info


Een licht, mild, ongecompliceerd maar smakelijk Indonesisch gerecht, dat snel te bereiden is.
Wil je wat meer pit, voeg dan een in fijne reepjes gesneden rode chilipeper toe en vervang de gemalen gember door een stukje geraspte verse gemberwortel. Een teentje knoflook meer komt het geheel naar mijn smaak ten goede.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________