R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
] \


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
AGURK SALAT
ingemaakte komkommersalade, 6 à 8 p., Denemarken





3 kleine komkommers
zeezout
220 g kristalsuiker
250 g witte azijn
5 laurierblaadjes
30 hele zwarte peperbolletjes
1 tl geel mosterdzaad 


Bereiding


Schaaf de komkommers dun. Gebruik een mandoline als je daarover beschikt.
Strooi ruim zout over de geschaafde komkommers. Terzijde zetten en l0 minuten laten staan.

Doe ondertussen de overige ingrediënten in een kom en meng ze.

Spoel het zout van de schijfjes komkommer en knijp er het overtollig vocht uit. Doe de komkommers in een afsluitbare pot of wekfles en giet er het suiker-azijnmengsel bij.
Sluit de pot en zet die in de koelkast.
De agurk salat kan de volgende dag geconsumeerd worden.


Info


Deze salade wordt in Denemarken bij veel lunchgerechten geserveerd en als topping voor smorrebrod gebruikt.
De salade gaat verder goed samen met Frikadeller.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________