R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| ingemaakte komkommersalade, 6 à 8 p., Denemarken 3 kleine komkommers zeezout 220 g kristalsuiker 250 g witte azijn 5 laurierblaadjes 30 hele zwarte peperbolletjes 1 tl geel mosterdzaad
Bereiding
Schaaf de komkommers dun. Gebruik een mandoline als je daarover beschikt. Strooi ruim zout over de geschaafde komkommers. Terzijde zetten en l0 minuten laten staan. Doe ondertussen de overige ingrediënten in een kom en meng ze. Spoel het zout van de schijfjes komkommer en knijp er het overtollig vocht uit. Doe de komkommers in een afsluitbare pot of wekfles en giet er het suiker-azijnmengsel bij. Sluit de pot en zet die in de koelkast. De agurk salat kan de volgende dag geconsumeerd worden. Deze salade wordt in Denemarken bij veel lunchgerechten geserveerd en als topping voor smorrebrod gebruikt. De salade gaat verder goed samen met Frikadeller.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |