![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Afghanistan ![]() 250 g basmatirijst 1 ui, fijngesneden 1 l hete groentenbouillon een paar draadjes saffraan 1/2 tl kurkuma 1 tl kruidnagel, gemalen 1 tl kardamom, gemalen 100 g amandelen 500 g wortels, geschild en in schijfjes gesneden een bundeltje bosui, in ringetjes gesneden 150 g gedroogde abrikozen, in reepjes/stukjes gesneden 150 g rozijnen 2 el olijfolie zout en peper Bereiding Doe, indien nodig, de amandelen in een kommetje en vul dat met kokend water. Giet na een paar minuten het water af. Doe de amandelen in een (thee)doek en wrijf ze over elkaar zodat het velletje loskomt. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de stukjes ui in (3 à 4 minuten). Voeg de rijst, de draadjes saffraan en zout en peper toe. Schep de rijst om tot de korreljes met de olijfolie bedekt zijn. Voeg de hete groentenbouillon toe en vervolgens de abrikozen, rozijnen, schijfjes wortel, ringetjes bosui, amandelen en de kurkuma, kruidnagel en kardamom. Roer even. Breng het geheel aan de kook en temper vervolgens de hittebron. Plaats het deksel op de pan en laat de rijst zachtjes koken tot die gaar is. Schep het geheel zo nu en dan om. Voeg indien nodig extra bouillon of water toe. Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Serveer de rijst bergvormig op een ronde schaal.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |