R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AFGHAANSE RIJST
4 p., Afghanistan





250 g basmatirijst
1 ui, fijngesneden
1 l hete groentenbouillon
een paar draadjes saffraan
1/2 tl kurkuma
1 tl kruidnagel, gemalen
1 tl kardamom, gemalen
100 g amandelen
500 g wortels, geschild en in schijfjes gesneden
een bundeltje bosui, in ringetjes gesneden
150 g gedroogde abrikozen, in reepjes/stukjes gesneden
150 g rozijnen
2 el olijfolie
zout en peper


Bereiding


Doe, indien nodig, de amandelen in een kommetje en vul dat met kokend water.
Giet na een paar minuten het water af. Doe de amandelen in een (thee)doek en wrijf ze over elkaar zodat het velletje loskomt.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de stukjes ui in (3 à 4 minuten).
Voeg de rijst, de draadjes saffraan en zout en peper toe. Schep de rijst om tot de korreljes met de olijfolie bedekt zijn.

Voeg de hete groentenbouillon toe en vervolgens de abrikozen, rozijnen, schijfjes wortel, ringetjes bosui, amandelen en de kurkuma, kruidnagel en kardamom. Roer even.

Breng het geheel aan de kook en temper vervolgens de hittebron.
Plaats het deksel op de pan en laat de rijst zachtjes koken tot die gaar is.
Schep het geheel zo nu en dan om.

Voeg indien nodig extra bouillon of water toe.

Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

Serveer de rijst bergvormig op een ronde schaal.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________