![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
3 à 4 p., Afghanistan ![]() voor het vlees: 450 g rundergehakt 1 el olijfolie 1 ui, fijngehakt 2 tl gemberknoflookpasta 1/2 tl cayennepeper 1/2 tl baksoda 1/4 kop broodkruim zout naar smaak plantaardge olie voor het bakken voor de saus: 3 grote tomaten, gehakt 4 tenen knoflook, gehakt 1/2 tl zwarte peper 1/4 tl cayennepeper 3/4 tl gemalen koriander 1 1/4 tl gemalen komijn 1 el olijfolie zout naar smaak 1/2 tl korianderzaad, grof gemalen (vijzel) 1/2 tl zwarte peperbolletjes, grof gemalen (vijzel) ... (indien gewenst voor extra spice) voor de garnering: gember in reepjes verse koriander Bereiding Meng in een kom het gehakt, de olijfolie, gehakte ui, gember-knoflookpasta, cayenne, baksoda, broodkruim en zout. Vorm er ovale gehaktballen van 2 1/2 bij 7 1/2 à 10 cm van. Verhit op middelhoge temperatuur een laag olie van 2 1/2 cm in een diepe pan en bak/frituur er in verschillende partijen de kebabs in tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Laat ze op een met keukenpapier bedekt bord uitlekken. Doe de tomaten, knoflook, zwarte peper, cayenne, gemalen koriander en 3/4 tl gemalen komijn in de blender en blend ze tot een gladde saus. Verhit op middelhoge temperatuur 1 el olijfolie in een diepe pan doe er de resterende 1/2 tl komijn, het grof gevijzelde korianderzaad, de grof gevijzelde peperbolletjes en zout in. Voeg als de geuren van de specerijen vrijkomen de tomatensaus toe. Is de saus te dik, verdun die dan met wat water. Doe de kebabs in de pan met de tomatensaus en verminder de temperatuur naar middellaag. Plaats het deksel op de pan en laat de inhoud 10 à 15 minuten zachtjes sudderen. Garneer de kebabs en saus met gembersliertjes en verse fijngehakte koriander. Serveer er platbrood bij. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |