R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AFGHAANSE BAKLAVA
meze/dessert, Afghanistan




 
225 g ongezouten boter
1 tl kaneel
1 tl kardamom
1 1/2 kop suiker
amandelen
pistachenootjes, middelfijn gehakt
1 tl citroensap
1 1/2 kop water
filodeeg


Bereiding






Verwarm de oven voor (185 C).

Laat de boter op laag vuur langzaam smelten.
Meng in een kommetje de kaneel en de kardamom.

Leg 2 vellen filodeeg op elkaar op een bakplaat en giet er 2 el gesmolten boter over. Spreid met een keukenkwastje de boter over het filodeeg uit.

Strooi een dun laagje gehakte amandelen over het met boter bestreken filodeeg uit én een kleine hoeveelheid van het kaneel/kardemommengsel. Herhaal dit een aantal keer.

Strooi over de laatste laag met boter bestreken filodeegvellen géén amandelen.

Schuif de bakplaat de oven in (midden).
Bak de baklava tot het filodeeg goudbruin kleurt.

Neem de baklava uiit de oven en bereid de siroop.

Doe de suiker, het water en het citroensap in een pannetje.
Draai het vuur laag zodra het mengsel kookt.
Laat de siroop 5 minuten pruttelen.
Snijd ondertussen de baklava in driehoekjes.

Schenk de siroop over de nog warme baklava en strooi er vervolgens de pistachenootjes over.


Info






Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________