![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E
C E P T E N
G A L E R I
E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
meze/dessert, Afghanistan ![]() 225 g ongezouten boter 1 tl kaneel 1 tl kardamom 1 1/2 kop suiker amandelen pistachenootjes, middelfijn gehakt 1 tl citroensap 1 1/2 kop water filodeeg Bereiding ![]() Verwarm de oven voor (185 C). Laat de boter op laag vuur langzaam smelten. Meng in een kommetje de kaneel en de kardamom. Leg 2 vellen filodeeg op elkaar op een bakplaat en giet er 2 el gesmolten boter over. Spreid met een keukenkwastje de boter over het filodeeg uit. Strooi een dun laagje gehakte amandelen over het met boter bestreken filodeeg uit én een kleine hoeveelheid van het kaneel/kardemommengsel. Herhaal dit een aantal keer. Strooi over de laatste laag met boter bestreken filodeegvellen géén amandelen. Schuif de bakplaat de oven in (midden). Bak de baklava tot het filodeeg goudbruin kleurt. Neem de baklava uiit de oven en bereid de siroop. Doe de suiker, het water en het citroensap in een pannetje. Draai het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de siroop 5 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de baklava in driehoekjes. Schenk de siroop over de nog warme baklava en strooi er vervolgens de pistachenootjes over. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |