|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
beef adobo, 4 p., Filipijnen 500 g biefstuk, in dunne reepjes 1/2 kop sojasaus 1/3 kop azijn 3 tenen knoflook, gehakt 1 tl peperbolletjes 3 blaadjes laurier 2 el bruine suiker 1/2 kop water zout naar smaak verder: gekookte rijst Bereiding Doe de biefstukreepjes, knoflook, laurierblaadjes, peperbolletjes, bruine suiker en sojasaus in een pan en meng ze. Zet de pan in de koelkast en laat er het vlees een uur of een hele nacht marineren. Giet het water bij het vlees in de pan, breng het aan de kook en laat het vlees vervolgens op lage temperatuur staan tot het gaar is (45 minuten) Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd de azijn plus zout en peper naar smaak toe. Laat het vlees, hoewel het inmiddels gaar is (of gaar zou moeten zijn) op lage temperatuur staan tot de saus nagenoeg geabsorbeerd is en alleen wat olie resteert. Spreid de gekookte rijst uit op een serveerschaal en schik er de adobong baka-reepjes op.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |