R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ABROBE A YAKYE

dessert, gefrituurde ananas,  6 à 8 p., Ghana





100 g boter
1/4 kop suiker
1 ei
1 kop tarwebloem
2 ananassen
een beetje zout
een beetje nootmuskaat
1/2 tl bakpoeder
poedersuiker


bereiding


Ontdoe de ananassen van hun schil.
Snijd het vruchtvlees in schijven en verwijder de harde kern.

Meng de tarwebloem, de suiker en het bakpoeder.
Smelt de boter.
Splits het ei.

Meng de boter, het eigeel, wat zout en de bloem.
Roer er zoveel warm water door dat er een llicht-vloeibaar beslag ontstaat.

Klop het eiwit stijf en vouw het met een spatel door het beslag.

Verhit een laag olie in een pan, haal één of een paar ananasschijven door het beslag en frituur ze goudbruin. Herhaal dit voor de overige ananasschijven.

Bestrooi ze met poedersuiker. Warm serveren.


info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________