R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDPEERSOEP MET PASTINAAK EN PADDENSTOELEN
voorgerecht, 4 p., België





1 k aardperen
1 pastinaak
2 sjalotten
250 g paddenstoelen
2 dl droge witte wijn
8 dl groentenbouillon
100 g room
het sap van 1/2 citroen
peper en zout
3 el olijfolie
25 g boter

optioneel:
bieslook


Bereiding


Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Giet het citroensap over de stukken aardpeer en schep ze om.
Snipper de sjalotjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak er de sjalotsnippers in tot ze glazig zijn.
Voeg de stukken aardpeer toe en bak ze 5 minuten mee.
Blus het geheel met de witte wijn en laat die wat inkoken.
Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. 
Laat de soep op laag vuur koken tot de stukken aardpeer gaar zijn.
Pureer de soep (keukenmachine, staafmixer).

Voeg de room aan de soep toe en breng die verder op smaak met zout en peper.

Schil de pastinaak en snijd die in schijfjes. Bak ze in een koekenpan in wat boter tot ze beetgaar en licht gebruind zijn. Strooi er zout en peper over.
Snijd de paddenstoelen in schijfjes of stukjes en bak ze eveneens in wat boter. Strooi ook over de paddenstoelen wat zout en peper.

Schep de soep in borden of kommen en verdeel er de warme schijfjes pastinaak en de paddenstoelen over. 
Garneer de soep (optioneel) met wat fijngeknipte bieslook.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________