R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 AARDPEERSOEP MET HAZELNOTEN

6 p., Nederland





 75 g boter
1 prei, in ringen
een kleine ui, fijngesneden
700 g aardperen
700 ml groenten-  of kippenbouillon
150 ml melk
50 g geroosterde hazelnoten plus extra voor de garnering
100 ml room
zout en peper
 

Bereiding


Verhit de boter in een soeppan en bak er de ui en prei in aan. Zet het deksel op de pan en draai het vuur laag.
Schil de aardperen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze aan het ui-preimengsel toe. Bak ze even aan en zet het deksel weer op de pan. Voeg als de stukjes aardpeer zacht geworden zijn de bouillon toe en breng die aan de kook. Laat de soep vervolgens op laag vuur 15 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de melk toe en laat de soep wat afkoelen. Voeg de hazelnoten toe en doe de soep in de blender. Pulseer tot het mengsel een fluwelige textuur heeft. Doe de soep terug in de pan en voeg de room toe. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
Breng de soep weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken.

Hak wat hazelnoten grof en garneer er de soep mee.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________